ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У дворишту спомен куће Пере Тодоровића у Водицама: ДРВОРЕД ЗАСЛУЖНИХ ЛИЧНОСТИ  

IMG_1272У дворишту спомен куће Пере Тодоровића, која се у Водицама гради као Дом српског новинарства, заслужне личности засадиће дрворед. Прво родно дрво, у склопу завршнице манифестације „Дани Пере Тодоровића“, засадила је др Латинка Перовић, која је међу првима почела да скида покорицу заборава са личности и дела знаменитог Водичанина.

Крај младице трешње постављен је и камен са мермерном плочом, дар каменорезаца браће Митровић, у коју је уклесано  име др Латинке Перовић, прве добитнице Књижевне награде „Пера Тодоровић“, коју су почетком последње деценије прошлог века установили АРС форум и предузетник Радослав Бунтић.

Према речима Миће Загорчића, председника  ЗТУ „Видовача“, планирано је да по једно родно дрво засаде још неке личности, које су заслужне што се подухват изградње спомен куће Пере Тодоровића, приводи крају. То ће ускоро учинити Нино Брајовић, генерални секретар Удружења новинара Србије и председник Грађевинског одбора и истовремено Скупштине општине Смедеревска Паланка, Славољуб Ђурић.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *