U dvorištu spomen kuće Pere Todorovića u Vodicama: DRVORED ZASLUŽNIH LIČNOSTI  

IMG_1272U dvorištu spomen kuće Pere Todorovića, koja se u Vodicama gradi kao Dom srpskog novinarstva, zaslužne ličnosti zasadiće drvored. Prvo rodno drvo, u sklopu završnice manifestacije „Dani Pere Todorovića“, zasadila je dr Latinka Perović, koja je među prvima počela da skida pokoricu zaborava sa ličnosti i dela znamenitog Vodičanina.

Kraj mladice trešnje postavljen je i kamen sa mermernom pločom, dar kamenorezaca braće Mitrović, u koju je uklesano  ime dr Latinke Perović, prve dobitnice Književne nagrade „Pera Todorović“, koju su početkom poslednje decenije prošlog veka ustanovili ARS forum i preduzetnik Radoslav Buntić.

Prema rečima Miće Zagorčića, predsednika  ZTU „Vidovača“, planirano je da po jedno rodno drvo zasade još neke ličnosti, koje su zaslužne što se poduhvat izgradnje spomen kuće Pere Todorovića, privodi kraju. To će uskoro učiniti Nino Brajović, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije i predsednik Građevinskog odbora i istovremeno Skupštine opštine Smederevska Palanka, Slavoljub Đurić.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.