ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Индустријској зони „Губераш“ у Смедеревској Паланци положен камен темељац за изградњу фабрике јужнокорејске Компаније „Kyungshin cable Europe“

У Индустријској зони „Губераш“ у Смедеревској Паланци положен је камен темељац за изградњу фабрике јужнокорејске Компаније „Kyungshin cable Europe“, која ће производити делове за традиционалне аутомобиле и компоненте за електричне батерије за аутомобиле високе технологије.

Церемонији постављања камена темељца за нову фабрику присуствовао је и председник Србије Александар Вучић, који је, између осталог, рекао да је план јужнокорејске Компаније да више деценија остане у Србији.

Почетак производње у фабрици, у коју ће бити уложено око 20 милиона евра и запослено између 700 и 1.000 радника, очекује се током 2021. године.

-Ово је велика вест за Смедеревску Паланку, али и за Велику Плану и Рачу јер ће овај крај имати будућност, људи ће имати прилику да се врате у свој родни крај – нагласио је Вучић.

Камен темељац симболично су потписали председник Србије Александар Вучић, амбасадор Републике Кореје Choe Hyoung Chan, генерални директор „Kyungshin cable Europe“ Seo Jae Keun и председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *