U Industrijskoj zoni „Guberaš“ u Smederevskoj Palanci položen kamen temeljac za izgradnju fabrike južnokorejske Kompanije „Kyungshin cable Europe“

U Industrijskoj zoni „Guberaš“ u Smederevskoj Palanci položen je kamen temeljac za izgradnju fabrike južnokorejske Kompanije „Kyungshin cable Europe“, koja će proizvoditi delove za tradicionalne automobile i komponente za električne baterije za automobile visoke tehnologije.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, između ostalog, rekao da je plan južnokorejske Kompanije da više decenija ostane u Srbiji.

Početak proizvodnje u fabrici, u koju će biti uloženo oko 20 miliona evra i zaposleno između 700 i 1.000 radnika, očekuje se tokom 2021. godine.

-Ovo je velika vest za Smederevsku Palanku, ali i za Veliku Planu i Raču jer će ovaj kraj imati budućnost, ljudi će imati priliku da se vrate u svoj rodni kraj – naglasio je Vučić.

Kamen temeljac simbolično su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Republike Koreje Choe Hyoung Chan, generalni direktor „Kyungshin cable Europe“ Seo Jae Keun i predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.