U okviru projekta „Zeleni ambasadori“: ORGANIZOVAN EKO-IZLET PO ZNAČAJNIM PRIRODNIM LOKACIJAMA U SMEDEREVSKOJ PALANCI

Kao deo projekta grupe mladih „Zeleni ambasadori“, koji se izvodi u sklopu programa „Mladi su zakon“, organizovan je jednodnevni eko-izlet na mesta koja su važna kao lokalna bogatstva prirode, ali, takođe, i kao svojevrsni ekološki primeri, gledano i u onim pozitivnim i u onim negativnim aspektima.

Učestvovalo je 15-ak mladih. Posećeni su Kiseljak, šuma Mikulja, velika deponija na krnjevačkom putu, Kudrečko jezero 1 i Kudrečko jezero 2, okolne šume itd.

U pitanju je radni izlet, koji je naravno poslužio za uživanje u šetnji, u posmatranju.., ali je on u svakoj od faza bio propraćen i iznošenjem podataka o navedenim lokalitetima, značaju, eventualnom zagađenju, o njihovom karakteru i pozicioniranosti… Dakle, spojeni su uživanje i edukacija. Tako su mladi učesnici ovog poduhvata stekli mnogo bolju, sasvim konkretnu sliku o navedenim lokalitetima i njihovom stanju, jer projekat pre svega ima za cilj da jedan značajan broj mladih, ali i što više svih ostalih ljudi u lokalnoj sredini, upozna sa skoro katastrofalnim posledicama zatrpavanja prirode otpacima i raznim zagađevinama – i u samom gradu, i u široj okolini.
Izvođenje ove zanimljive i nadasve korisne aktivnosti pomogla je i Opština Smederevska Palanka, obezbedivši prevoz.
Realizaciju projekta „Biram prirodu“ izvodi omladinska grupa „Zeleni ambasadori“. Projekat se realizuje u okviru programa „Mladi su zakon“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, sprovodi Omladina Jazasa Požarevac, a nezaobilazni lokalni partner, sa raznim vidovima praktične i strateške podrške je i Kancelarija za mlade u Smederevskoj Palanci u čijoj direktnoj organizaciji je izveden ovaj izlet.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *