ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У оквиру пројекта „Зелени амбасадори“: ОРГАНИЗОВАН ЕКО-ИЗЛЕТ ПО ЗНАЧАЈНИМ ПРИРОДНИМ ЛОКАЦИЈАМА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Као део пројекта групе младих „Зелени амбасадори“, који се изводи у склопу програма „Млади су закон“, организован је једнодневни еко-излет на места која су важна као локална богатства природе, али, такође, и као својеврсни еколошки примери, гледано и у оним позитивним и у оним негативним аспектима.

Учествовало је 15-ак младих. Посећени су Кисељак, шума Микуља, велика депонија на крњевачком путу, Кудречко језеро 1 и Кудречко језеро 2, околне шуме итд.

У питању је радни излет, који је наравно послужио за уживање у шетњи, у посматрању.., али је он у свакој од фаза био пропраћен и изношењем података о наведеним локалитетима, значају, евентуалном загађењу, о њиховом карактеру и позиционираности… Дакле, спојени су уживање и едукација. Тако су млади учесници овог подухвата стекли много бољу, сасвим конкретну слику о наведеним локалитетима и њиховом стању, јер пројекат пре свега има за циљ да један значајан број младих, али и што више свих осталих људи у локалној средини, упозна са скоро катастрофалним последицама затрпавања природе отпацима и разним загађевинама – и у самом граду, и у широј околини.
Извођење ове занимљиве и надасве корисне активности помогла је и Општина Смедеревска Паланка, обезбедивши превоз.
Реализацију пројекта „Бирам природу“ изводи омладинска група „Зелени амбасадори“. Пројекат се реализује у оквиру програма „Млади су закон“, који финансира Министарство омладине и спорта, спроводи Омладина Јазаса Пожаревац, а незаобилазни локални партнер, са разним видовима практичне и стратешке подршке је и Канцеларија за младе у Смедеревској Паланци у чијој директној организацији је изведен овај излет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *