ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У организацији УЖ „Фемина“ одржане радионице на тему насиља над женама

Две радионице на тему породичног насиља над женама одржане су у организацији Удружења жена “Фемина” у мају 2018. године.

Циљ радионица је био да се код полазница повећа ниво знања и информисаности о овом феномену. Основна идеја је била та да свака жена треба да буде упозната са основним информацијама на ову тему, како због себе тако и због себи блиских особа.

Радионицама је присуствовало 30 жена које су стекле знања о томе шта се све подразумева под насиљем, начинима на које мушкарци постижу дуготрајно насиље над женама, као и последицама изложености насиљу, а затим и добиле основне информације о правима и могућностима жена које су изложене насиљу, ко све од институција у локалној заједници учествује у њиховој заштити, о механизмима заштите жена од насиља које предвиђа Закон о спречавању насиља у породици, као и о улози УЖ „Фемина“ и СОС телефона и бесплатне правне помоћи у заштити жена са искуством мушког насиља.
Ове радионице реализоване су у оквиру пројекта „Подршка женама жртвама насиља“. Трећа планирана радионица одржаће се на јесен и све жене и девојке заинтересоване да присуствују овој радионици могу да се пријаве путем телефона у радно време СОС телефона или преко ФБ поруке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *