ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

U toku radovi na uređenju ulica Kralja Petra I i Vojvode Stepe

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, najavio je obnovu drvoreda u bulevaru Kralja Petra I i početak radova na rekonstrukciji stubova ulične rasvete: 

-Poštovani sugrađani, posle više od 50 godina počela je rekonstrukcija stubova ulične rasvete u ulici Kralja Petra I. Lenjinova ulica kako se pre zvala, rađena je davne 1952. godine pred posetu Josipa Broza Tita našem gradu. Ulična rasveta je rađena nešto kasnije, a stubovi su tada dopremljeni iz fabrike“ Dalekovod – Zagreb“ iz Zagreba SFRJ. Možemo se pohvaliti da imamo jedan od najlepših bulevara u Srbiji koji se pruža od Kolonije pa sve do crkve Svetog preobraženja u centru grada. Reparacija stubova podrazumeva skidanje farbe i svih drugih nanosa peskarenjem. Zatim prvi i drugi sloj zaštite, farbanje i na kraju zamena starih uličnih lampi novim led lampama najsavrenije generacije. Za nekoliko dana krećemo i sa sadnjom drveća na desnoj strani trotoara od bloka „Dejanović“ do crkve Svete Petke. Vraćamo drvored gde je nekad bio, posadićemo 48 novih sadnica visokog stubastog javora koji ima gustu krošnju i debeo hlad. Zamenom svih semafora, ulične rasvete i novog drvoreda vraćamo samo ono što smo nekada imali, a to je najlepši bulevar u gradu – saopštio je Vučen.

Takođe, u okviru projekta kojim su završeni radovi na izgradnji kolektora od ulice Vuka Karadžića do Jevtićeve, kojim je rešen višegodišnji problem izlivanja feklane kanalizacije u tom delu grada, počela je i rekonstrukcija ulice Vojvode Stepe do ukrštanja sa Njegoševom.
Planirano je da pripremni radovi budu gotovi ove nedelje, a asfaltiranje do kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *