U Velikoj sali Opštine uručeno preko 600 rešenja o jednokratnoj pomoći učenicima, studentima – mladim talentima

U Velikoj sali Opštine uručeno je preko 600 rešenja o jednokratnoj pomoći učenicima, studentima – mladim talentima. Ove godine lokalna samouprava izdvojila je ukupno šest miliona dinara za ovu namenu.

Najbolje đake i studente pozdravio je predsednik Opštine Nikola Vučen rekavši da Smederevska Palanka ima čime da se pohvali, naročito na polju obrazovanja.

– Naša Palanka je iznedrila mnoge poznate lekare, pisce, književnike, istoričare, naučnike , a vi ste tu da taj trend sledite. Mi smo mi tu da stvaramo uslove za bilji život svih naših sugrađana, ulažemo u privredu, industriju, infrastrukturu, obrazovanje i kulturu. Uveren sam da je Srbija postala poželjno mesto za rad vrhunskih stručnjaka. Čestitam vam na svim uspesima koje ste ove godine ostvarili. Čestitam i vašim roditeljima, koji imaju zbog čega da budu ponosni na vas, rekao je Vučen.


Ove godine nagrađeno je oko 600 učenika i studenata. Osnovci će iz opštinskog budžeta na ime nagrade dobiti po 6.000 dinara, srednjoškolci po 8.000, dok će studentima prve godine fakulteta biti isplaćeno po 10.000 dinara. Za starije studente predviđeno je po 15.000 dinara, a za master studente po 25.000. Strudente doktrskih studija predsednik Vučen će ugostiti u svom kabinetu, a kao nagradu za ostvarene rezultet i uspehe dobiće po 50.000 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.