ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Великој сали Општине уручено преко 600 решења о једнократној помоћи ученицима, студентима – младим талентима

У Великој сали Општине уручено је преко 600 решења о једнократној помоћи ученицима, студентима – младим талентима. Ове године локална самоуправа издвојила је укупно шест милиона динара за ову намену.

Најбоље ђаке и студенте поздравио је председник Општине Никола Вучен рекавши да Смедеревска Паланка има чиме да се похвали, нарочито на пољу образовања.

– Наша Паланка је изнедрила многе познате лекаре, писце, књижевнике, историчаре, научнике , а ви сте ту да тај тренд следите. Ми смо ми ту да стварамо услове за биљи живот свих наших суграђана, улажемо у привреду, индустрију, инфраструктуру, образовање и културу. Уверен сам да је Србија постала пожељно место за рад врхунских стручњака. Честитам вам на свим успесима које сте ове године остварили. Честитам и вашим родитељима, који имају због чега да буду поносни на вас, рекао је Вучен.


Ове године награђено је око 600 ученика и студената. Основци ће из општинског буџета на име награде добити по 6.000 динара, средњошколци по 8.000, док ће студентима прве године факултета бити исплаћено по 10.000 динара. За старије студенте предвиђено је по 15.000 динара, а за мастер студенте по 25.000. Струденте доктрских студија председник Вучен ће угостити у свом кабинету, а као награду за остварене резултет и успехе добиће по 50.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *