U Velikoj sali Skupštine opštine održana Svetosavska akademija

U Velikoj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka održana je Svetosavska akademija, u organizaciji OŠ “Heroj Radmila Šišković”.

Inpirisani likom velikog svetitelja, učenici su na sceni izvodili pesme, recitale, skečeve, a program je obogatio Crkveni hor „Sveti Simeon Bogoprimac“ sa vokalnim ansamblom učenika Mašinsko elektrotehničke škole „Goša“.

Predsednik Opštine Nikola Vučen uručio je nagrade prosvetnim radnicima za postignute rezultate u prethodnoj godini i obratio se prisutnima:

– Opština Smederevska Palanka donela je odluku da na ovaj veliki praznik kada slavimo ideju narodnog prosvećenja, začetu u delu Svetoga Save, nagradimo prosvetne radnike koji su svojim predanim radom i trudom postigli zapažene rezultate u protekloj godini. Od ove godine to će postati praksa, da nagrađujemo profesore koji prenose znanje našim učenicima. Ove godine nagradili smo, simboličnim nagradama, 45 profesora osnovnih i srednjih škola, a nadamo se da će vas iduće godine biti još više. Rekonstrukcija Osnovnih škola, izgradnja nove škole u Goloboku, obnova vrtića, rekonstrukcija Kulturnog centra, Muzeja i svih kulturnih ustanova u gradu, izgradnja modernog sportskog objekta na Koloniji, su samo neki od projekata koje smo realizovali u proteklom periodu, a koji se tiču onih na kojima svet postaje. Lokalna samouprava, ulaže u modernizaciju škola, podstiče učenike da ostvaruju što bolje rezultate tokom školovanja i studiranja , stvara uslove da po završenom obrazovanju nastave da rade u svom mestu, i tako doprinesu neprekidnoj spirali prosvećenja i obogaćuju kulturni ambijent sredine u kojoj živimo. Opština će uvek stajati uz svoje đake i studente, uz profesore i nastavnike. Svake godine dodeljujemo nagrade za najbolje studente i đake naše opštine i nagrađujemo ih za postignute uspehe – rekao je Vučen.

Akademija je završena Svetosavskom himnom koju su izveli učesnici i publika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *