ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Великој сали Скупштине општине одржана Светосавска академија

У Великој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана је Светосавска академија, у организацији ОШ “Херој Радмила Шишковић”.

Инпирисани ликом великог светитеља, ученици су на сцени изводили песме, рецитале, скечеве, а програм је обогатио Црквени хор „Свети Симеон Богопримац“ са вокалним ансамблом ученика Машинско електротехничке школе „Гоша“.

Председник Општине Никола Вучен уручио је награде просветним радницима за постигнуте резултате у претходној години и обратио се присутнима:

– Општина Смедеревска Паланка донела је одлуку да на овај велики празник када славимо идеју народног просвећења, зачету у делу Светога Саве, наградимо просветне раднике који су својим преданим радом и трудом постигли запажене резултате у протеклој години. Од ове године то ће постати пракса, да награђујемо професоре који преносе знање нашим ученицима. Ове године наградили смо, симболичним наградама, 45 професора основних и средњих школа, а надамо се да ће вас идуће године бити још више. Реконструкција Основних школа, изградња нове школе у Голобоку, обнова вртића, реконструкција Културног центра, Музеја и свих културних установа у граду, изградња модерног спортског објекта на Колонији, су само неки од пројеката које смо реализовали у протеклом периоду, а који се тичу оних на којима свет постаје. Локална самоуправа, улаже у модернизацију школа, подстиче ученике да остварују што боље резултате током школовања и студирања , ствара услове да по завршеном образовању наставе да раде у свом месту, и тако допринесу непрекидној спирали просвећења и обогаћују културни амбијент средине у којој живимо. Општина ће увек стајати уз своје ђаке и студенте, уз професоре и наставнике. Сваке године додељујемо награде за најбоље студенте и ђаке наше општине и награђујемо их за постигнуте успехе – рекао је Вучен.

Академија је завршена Светосавском химном коју су извели учесници и публика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *