ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Укинута Ванредна ситуација у Општини Смедеревска Паланка: ШТАБ И ДАЉЕ У СТАЛНОМ ЗАСЕДАЊУ  

IMG_0893После анализе ситуације на терену, а на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације, командант Штаба, председник Општине Радослав Милојичић Кена донео је Одлуку о укидању Ванредне ситуације на подручју Општине Смедеревска Паланка.

Одлучено је, такође, да Штаб остане у сталном заседању.

– Штаб ће и даље бити у сталном заседању, зато што још има снега на Руднику и Букуљи и од метеоролошких услова зависи када ће се он отопити. Јасеница се брзо повлачи, док је Кубршница у споријем повлачењу. У контакту смо и са директором „Србија вода“, и са господином Благојевићем из Канцеларије за обнову и развој, како бисмо успели да урадимо све оно што није урађено после претходне поплаве. Оно што је и овога пута највише оштећено је водовод, односно бунари. Ушла је прљава вода у бунаре, и док се та вода не повуче, а бунари не очисте имаћемо, на жалост, рестрикције у водоснабдевању. Имамо обећање од господина Девенпорта да ћемо добити осам и по милиона за комплетну ревитализацију, и нових и старих бунара – рекао је по завршетку седнице Штаба Радослав Милојичић Кена, додавши да ће, када то буде урађено, Смедеревска Паланка и током лета имати довољну количину пијаће воде.

Он је подсетио да су уз помоћ Мајкла Девенпорта обезбеђена средства за побољшање система за одбрану од поплава, да ће радови почети 1. јуна, и да ће, када они буду завршени, опасност од поплава у нашој општини бити знатно мања. Председник је рекао и да ће наредних дана у сарадњи са „Србија водама“, које су надлежне за одржавање водотокова, почети чишћење корита и канала река, и уклањање растиња, као и постављање нових „жабљих поклопаца“, на места  са којих су их уклонили неодговорни грађани.

– Да су постојали „жабљи поклопци“ и да су канали били очишћени, било би мање штете. То је обавеза „Србија вода“ – нагласио је Милојичић.

Штаб ће и надаље бити у сталном заседању, а командант и чланови Штаба ће обилазити терен, како би се евентуални проблеми одмах отклањали.

 

ДНЕВНЕ И НОЋНЕ РЕСТРИКЦИЈЕ ВОДЕ

Због замућивања воде на неким бунарима ЈКП „Водовод“ на Булиним водама све до повлачења поплавних вода са овог изворишта и чишћења бунара, на снази ће бити редуковано водоснабдевање.

Воде неће бити од поноћи до пола шест ујутру и током дана од 12 до 15 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *