Ukinuta Vanredna situacija u Opštini Smederevska Palanka: ŠTAB I DALjE U STALNOM ZASEDANjU  

IMG_0893Posle analize situacije na terenu, a na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, komandant Štaba, predsednik Opštine Radoslav Milojičić Kena doneo je Odluku o ukidanju Vanredne situacije na području Opštine Smederevska Palanka.

Odlučeno je, takođe, da Štab ostane u stalnom zasedanju.

– Štab će i dalje biti u stalnom zasedanju, zato što još ima snega na Rudniku i Bukulji i od meteoroloških uslova zavisi kada će se on otopiti. Jasenica se brzo povlači, dok je Kubršnica u sporijem povlačenju. U kontaktu smo i sa direktorom „Srbija voda“, i sa gospodinom Blagojevićem iz Kancelarije za obnovu i razvoj, kako bismo uspeli da uradimo sve ono što nije urađeno posle prethodne poplave. Ono što je i ovoga puta najviše oštećeno je vodovod, odnosno bunari. Ušla je prljava voda u bunare, i dok se ta voda ne povuče, a bunari ne očiste imaćemo, na žalost, restrikcije u vodosnabdevanju. Imamo obećanje od gospodina Devenporta da ćemo dobiti osam i po miliona za kompletnu revitalizaciju, i novih i starih bunara – rekao je po završetku sednice Štaba Radoslav Milojičić Kena, dodavši da će, kada to bude urađeno, Smederevska Palanka i tokom leta imati dovoljnu količinu pijaće vode.

On je podsetio da su uz pomoć Majkla Devenporta obezbeđena sredstva za poboljšanje sistema za odbranu od poplava, da će radovi početi 1. juna, i da će, kada oni budu završeni, opasnost od poplava u našoj opštini biti znatno manja. Predsednik je rekao i da će narednih dana u saradnji sa „Srbija vodama“, koje su nadležne za održavanje vodotokova, početi čišćenje korita i kanala reka, i uklanjanje rastinja, kao i postavljanje novih „žabljih poklopaca“, na mesta  sa kojih su ih uklonili neodgovorni građani.

– Da su postojali „žablji poklopci“ i da su kanali bili očišćeni, bilo bi manje štete. To je obaveza „Srbija voda“ – naglasio je Milojičić.

Štab će i nadalje biti u stalnom zasedanju, a komandant i članovi Štaba će obilaziti teren, kako bi se eventualni problemi odmah otklanjali.

 

DNEVNE I NOĆNE RESTRIKCIJE VODE

Zbog zamućivanja vode na nekim bunarima JKP „Vodovod“ na Bulinim vodama sve do povlačenja poplavnih voda sa ovog izvorišta i čišćenja bunara, na snazi će biti redukovano vodosnabdevanje.

Vode neće biti od ponoći do pola šest ujutru i tokom dana od 12 do 15 časova.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *