ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Уводи се једносмерни режим саобраћаја у деловима улица Првог српског устанка и 10. октобра

На седници Општинског већа утврђен је предлог Одлуке о безбедности саобраћаја на путевима у Општини Смедеревска Паланка, која је донета због великог броја притужби од стране грађана који живе у ужем центру града, извршена је измена режима саобраћаја у делу улице Првог Српског Устанка (из правца Дечијег диспанзера ка Воћар згради) и улице 10. октобра (из правца Музичке школе ка улици Вука Караџића).

Ова одлука ступа на снагу 20. јануара 2022. године и подразумева да улица Првог Српског Устанка, од улице Др. Рајса до улице 10. октобра и улица 10. октобра од улице Првог Српског Устанка до улице Вука Караџића буду једносмерне.
У образложењу одлуке је наведено да ”предметне улице спадају у групу градских саобраћајница са високо фреквентним саобраћајем. Из тог разлога често долази до конфликтних ситуација између учесника у саобраћају, који не могу на слободан и безбедан начин да изврше мимоилажење. Сходно томе, првенствено из безбедностних разлога потребно је изненити режим саобраћаја тако што ће се из двосмерног режима увести режим једносмерних саобраћајних токова”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *