Važno obaveštenje: PORED IZDATE DOZVOLA ZA KRETANJE POTREBAN JE I RADNI NALOG

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja virusa COVID -19 donela odluku o zabrani kretanja svih građana od 20 časova do pet sati ujutru.

Ministarstvo privrede, uzimajući u obzir sve mere koje Vlada donosi u uslovima vanrednog stanja, ali i uvažavajući potrebe građana i privrede primaće zahteve poslodavaca za kretanje zaposlenih u ovom periodu i upućivaće primljene zahteve u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku za izdavanje dozvole, izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do 05 časova.

Pojedinačni radni nalog se izdaje na dnevnom nivou na memorandumu privrednog subjekta, sa potpisom odgovornog lica, i sadrži sledeće podatke: ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, datum i vremenski period (od do) kada je angažovan, odnosno kada je kretanje neophodno, kao i razloge koji opravdavaju neophodnost kretanja.

 Posebno ističemo da su  svi zakonski (statutarni)  zastupnici i preduzetnici (odnosno poslovođe kojima je povereno poslovođenje) lično, materijalno i krivično odgovorni za istinitost i tačnost sastavljenih i dostavljenih spiskova zaposlenih i radnih naloga.

Ukazujemo, da će pripadnici MUP-a Republike Srbije, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, vršiti provere i legitimisanje zaposlenih lica sa spiska, prilikom kontrole njihovog kretanja u vremenu od 20 d 5 časova, te da će, za lica za koja bude utvrđeno proverom da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu, da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biti preduzimane propisane sankcije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.