ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Владика Јован јуче посетио Смедеревску Паланку

nfdgsdgsЈуче, у поподневним часовима Општину Смедеревска Паланка посетио је његово преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован. Владику Јована су са актуелном ситуацијом у нашој општини упознали председник СО Славољуб Ђурић и заменик председника Општине, Петар Јелић. Владика је обећао помоћ, а новинарима је пред полазак из зграде општине дао следећу изјаву.

-Верујем да знате да је сада заседање Светог архијерејског сабора наше Цркве – рекао је владика Јован. – Поред редовних обавеза на Сабору и ми смо такође у једном мобилном стању. Ја сам данас обишао Јагодину, два села у Јагодини Ракетово и Коначарево и сада сам дошао овде, да видим како је, и да овај народ види да је Црква уз њега, јер су народ и Црква једно. Богу хвала, највећа је срећа што није било жртава. Сигурно је да нашем човеку није лако да се опорави, у оваквом стању у каквом се уопште налазимо, и као народ и уопште, али све се може надокнадити уколико човек не изгуби веру, уколико се човек не деморалише, уколико човек не падне у очајање. Управо ми који смо ту, било из Цркве или из локалне власти, или уопште као људи, који треба да се нађемо једни другима, или боље речено – једни поред других.  Једна народна изрека каже: помози ми када кукам, а певати могу и сам.

DSC06070Нашем народу треба сада уливати наде, да не мисли да је ово крај. Треба да уливамо наду и себи и њима, да после вечери долази јутро, да народ не падне у очај. Очај је последња степеница до које човек може да дође, а да још увек разума има да се бори против било каквих невоља. Ја сам издао наређење да се при сваком храму скупља оно што је најпотребније сада. Ако не можемо људима који су морали да напусте куће и којима су куће поплављене да то повратимо, можемо им помоћи да имају кору хлеба и чашу воде. Стигао је један камион из Црне Горе, сутра нам стиже такође неколико камиона, у томе, значи, неће оскудевати. Нама у свим тим поплављеним подручијима тек предстоји борба и мука.

Епископ је после пријема у локалној самоуправи обишао и прихватне центре на подручју наше општине и разговарао са евакуисаним грађанима и представницима Штаба за ванредне ситуације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *