Vučen: REKONSTRUKCIJA OB „STEFAN VISOKI“ POČINJE 8. JUNA

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, obavestio je javnost da rekonstrukcija OB „Stefan Visoki“ počinje 8. juna:

„Poštovani sugrađani, dugo iščekivana rekonstrukcija Opšte bolnice „Stefan Visoki “ u Palanci zvanično počinje za nekoliko dana, tačnije 8. juna. Pune tri godine radi se na pripremi ne tako jednostavne dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju koja će ujedno biti i najveća investicija koju je naša Opština ikada dobila.

Rekonstrukcija će se raditi u tri faze, prva faza koja koja će uskoro krenuti podrazumeva zamenu krova, kompletnu stolariju, fasadu, natkrivanje i izgradnju prijema, izradu terase, opremanje i sve ono što spada u mašinske radove.

Druga i treća faza podrazumevaju izgradnju i opremanje potpuno novog bloka ukupne površine preko 5000 m2. Izgradnja novog bolničkog bloka će omogućiti proširenje raspoloživih kapaciteta, kao i izgradnju novih savremenih operacionih sala u kojima će se vršiti zahvati koji do sada nisu bili mogući.

Imaćemo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica u Srbiji koja će pokrivati i najveći deo auto-puta i koridora 10. Uz kompletnu rekonstrukciju i izgradnju, u krugu naše bolnice uporedo se gradi i najveći heliodrom u Podunavskom okrugu. Heliodrom će isključivo koristiti za hitne slučajeve kao i direktne veze Opšte bolnice „Stefan Visoki“ sa koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji koji će biti aktivan 24 sata.

Ukupna sredstva koja će Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja uložiti u našu Bolnicu prelaze tri milijarde dinara. Ovo je velika šansa za naše mlade doktore i medicinsko osoblje iz Palanke, Velike Plane i čitavog regiona koji će ostvariti pravo na zapošljavanje u našoj novoj Bolnici.“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.