ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Вучен: РЕКОНСТРУКЦИЈА ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ ПОЧИЊЕ 8. ЈУНА

Председник Општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, обавестио је јавност да реконструкција ОБ „Стефан Високи“ почиње 8. јуна:

„Поштовани суграђани, дуго ишчекивана реконструкција Опште болнице „Стефан Високи “ у Паланци званично почиње за неколико дана, тачније 8. јуна. Пуне три године ради се на припреми не тако једноставне документације и пројеката који прате ову инвестицију која ће уједно бити и највећа инвестиција коју је наша Општина икада добила.

Реконструкција ће се радити у три фазе, прва фаза која која ће ускоро кренути подразумева замену крова, комплетну столарију, фасаду, наткривање и изградњу пријема, израду терасе, опремање и све оно што спада у машинске радове.

Друга и трећа фаза подразумевају изградњу и опремање потпуно новог блока укупне површине преко 5000 м2. Изградња новог болничког блока ће омогућити проширење расположивих капацитета, као и изградњу нових савремених операционих сала у којима ће се вршити захвати који до сада нису били могући.

Имаћемо једну од највећих и најсавременијих болница у Србији која ће покривати и највећи део ауто-пута и коридора 10. Уз комплетну реконструкцију и изградњу, у кругу наше болнице упоредо се гради и највећи хелиодром у Подунавском округу. Хелиодром ће искључиво користити за хитне случајеве као и директне везе Опште болнице „Стефан Високи“ са коридором 10 и другим здравственим центрима у Србији који ће бити активан 24 сата.

Укупна средства која ће Влада Републике Србије преко Канцеларије за јавна улагања уложити у нашу Болницу прелазе три милијарде динара. Ово је велика шанса за наше младе докторе и медицинско особље из Паланке, Велике Плане и читавог региона који ће остварити право на запошљавање у нашој новој Болници.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *