ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Значајан договор у Смедеревској Паланци: СПОМЕН-КУЋА ПЕРЕ  ТОДОРОВИЋА У ОКРИЉУ НАРОДНОГ МУЗЕЈА

NINO_I_DJURA_150417_84240Спомен-кућа Пере Тодоровића која се гради у Водицама као Дом српског новинарства  биће стављена под управу Народног музеја у Смедеревској Паланци. О томе су разговарали генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић, председник Скупштине општине Смедеревска Паланка Славољуб Ђурић, председник Завичајно-туристичког удружења „Видовача“ Миодраг Загорчић, архитекта Аврам Крстић и директор  Народног музеја Стеван Мартиновић.

На овом скупу је констатовано да је Спомен-кућа Пере Тодоровића (реплика куће у којој је становао) у доброј мери, упркос економским  и другим тешкоћама, завршена. Недавно је урађена фасада и постављена грађевинска столарија тако да су сада на реду радови на ентеријеру.

Жеља је да се овај објекат, који се од 2008. године гради у дворишту водичке Основне школе, што пре нађе у туристичкој понуди паланачке општине. Првобитна замисао је била, а то би  требало да буде и убудуће, да служи новинарској организацији  Србије у чијој богатој историји је знаменити Водичанин Пера Тодоровић био њен други председник.

Овом приликом разговарало  се и о комплетирању документације за пријављивање на конкурс Министарства  трговине, туризма и телекомуникација за средства која би обезбедила наставак радова на завршетку Спомен-куће. Она би, ако све буде текло по плану, требало да буде готова идуће године.

Свој допринос завршетку овог значајног објекта даће, у складу са својим могућностима, и младеновачки угоститељ Славко Адамовић који је, такође, био учесник разговора у  Смедеревској Паланци.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *