„4. Međunarodno bijenale umetničkog crteža“ u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“: ROK ZA DOSTAVLJANJE RADOVA 5. MAJ 2020.

Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci organizuje „4. Međunarodno bijenale umetničkog crteža“.
Pravo učešća na konursu imaju profesionalni umetnici iz oblasti likovnih umetnosti, studenti, kao i amateri koji imaju više od 15 i manje od 45 godina.
Rok za dostavljanje radova je 5. maj 2020. godine, lično ili poštom na adresu Memorijalna galerija „Dušan Starčević“, Sinđelićeva 9, 11420 Smederevska Palanka.

Najkasnije dan pre dostavljanja radova autori su obavezni da elektronskom poštom na adresu memgaldusan@gmail.com dostave lične podatke, biografiju i kontakt, kao i fotografije prijavljenih radova u JPG formatu, za štampanje kataloga.

Autor može poslati najviše 5 (pet) radova nastalih u poslednje dve godine, uključujući i crteže-dnevnike. Prihvataju se crteži kao celovito i samostalno umetničko delo nastalo na papiru suvom ili mokrom tehnikom (olovkom, olovkom u boji, srebrenkom, kredama, ugljenom, hemijskom olovkom, flomasterom, tuševima, mastilom…). Dimenzije pojedinačnog lista jednog autora površinom ne može biti manji od formata A5 ni veći od formata B1.
Ne primaju se uramljeni radovi. Organizator zadržava pravo izlaganja bez ramova, pa preporučujemo da prijavljeni radovi budu fiksirani i na poleđini zaštićenih uglova (preporučujemo apliciranje arhivskih traka).
Umetnički savet Memorijalne galerije „Dušan Starčević“ će izabrati radove i rezultati konkursa će biti objavljeni 16. maja, a najbolji radovi će biti nagrađeni.

Otvaranje izložbe „4. Međunarodnog bijenala umetničkog crteža“ će se održati 6. juna u 20 časova, a radovi će biti izloženi do 6. jula.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.