ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

„4. Међународно бијенале уметничког цртежа“ у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“: РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ РАДОВА 5. МАЈ 2020.

Меморијална галерија „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци организује „4. Међународно бијенале уметничког цртежа“.
Право учешћа на конурсу имају професионални уметници из области ликовних уметности, студенти, као и аматери који имају више од 15 и мање од 45 година.
Рок за достављање радова је 5. мај 2020. године, лично или поштом на адресу Меморијална галерија „Душан Старчевић“, Синђелићева 9, 11420 Смедеревска Паланка.

Најкасније дан пре достављања радова аутори су обавезни да електронском поштом на адресу memgaldusan@gmail.com доставе личне податке, биографију и контакт, као и фотографије пријављених радова у JPG формату, за штампање каталога.

Аутор може послати највише 5 (пет) радова насталих у последње две године, укључујући и цртеже-дневнике. Прихватају се цртежи као целовито и самостално уметничко дело настало на папиру сувом или мокром техником (оловком, оловком у боји, сребренком, кредама, угљеном, хемијском оловком, фломастером, тушевима, мастилом…). Димензије појединачног листа једног аутора површином не може бити мањи од формата А5 ни већи од формата Б1.
Не примају се урамљени радови. Организатор задржава право излагања без рамова, па препоручујемо да пријављени радови буду фиксирани и на полеђини заштићених углова (препоручујемо аплицирање архивских трака).
Уметнички савет Меморијалне галерије „Душан Старчевић“ ће изабрати радове и резултати конкурса ће бити објављени 16. маја, а најбољи радови ће бити награђени.

Отварање изложбе „4. Међународног бијенала уметничког цртежа“ ће се одржати 6. јуна у 20 часова, а радови ће бити изложени до 6. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *