ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Дан Народног музеја у Смедеревској Паланци биће обележен изложбом „Живко Г. Павловић, генерал и академик – живот, смрт и политика сећања“

Народни музеј у Смедеревској Паланци основан је 31. марта 1966. године одлуком Скупштине општине Смедеревска Паланка као музеј комплексног типа. Од краја шездесетих до краја осамдесетих година уобличавају се музејске збирке, које и данас дефинишу организациону структуру институције и око којих су формирана одговарајућа одељења: археологије, историографије, етнологије и историје уметности, док се у последњој деценији формира и просветно-педагошко одељење, службе општих послова, као и Галерија модерне уметности.

Дан Народног музеја у Смедеревској Паланци биће обележен изложбом „Живко Г. Павловић, генерал и академик – живот, смрт и политика сећања“.

Свечано отварање изложбе, чији је аутор Петар Декић, виши кустос Народног музеја, одржаће се 1. априла у 19 часова, а том приликом говориће проф. др. Љиљана Гавриловић, професор Филозофског факултета у Београду, научни саветник Етнографског института САНУ и музејски саветник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *