ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Дански уметници у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“: ПРИЛОГ ПРОСЛАВИ СТОГОДИШЊИЦЕ ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА

Меморијална галерија „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци угостила је данске уметнике Кристијана Андерсена, Хенрика Брахеа и  Хофмана Ејдаинленсена. Власница Галерије Слађана Старчевић је подсетила да је основна идеја оснивача била  да у њој излажу и промовишу се млади ликовни ствараоци.

Добродошлицу уметницима из Данске пожелео је председник Општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић након чега се публици обратила висока представница Амбасаде Данске у Београду, г. Марјана:

-Срећна сам што сам вечерас овде са вама и поносна на још један леп пример сарадње моје земље и Србије. Пре два дана је прослављен Дан Данске у Дому Војске Србије у Београду, где је гостовао Дански краљевски оркестар. Прослава је утолико била свечанија што Данска и Србија обележавају век дипломатских односа. У  том смислу у плану су још нека дешавања на пољу културе и то током целе године. Сарадња наше две земље не одвија се само на пољу културе  већ и у трговини, одбрани и заштити. Први пут сам у Смедеревској Паланци, али се надам не и последњи. Србија има  много скривених бисера, који тек треба да буду откривени. Даћу све од себе да што више Данаца посети Србију. Срећна сам што овде излажу три Данца, који су пут до Србије и ове Галерије нашли без моје помоћи.

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *