Još jedna lepa manifestacija kulture u Smederevskoj Palanci: „MAZIN CVET“  OKUPIO AMATERE IZ 10  GRADOVA

IMG_0865Smederevska Palanka  bila je mesto još jednog lepog događanja u oblasti kulturnog amaterizma. U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“, koje već decenijama okuplja poklonike lepe muzike, pesme i folklora, održana je  manifestacija „Mazin cvet“. Pozivu da učestvuju u razigranom i raspevanom programu odazvala su se kulturno-umetnička društva iz deset gradova i sela. Pozornicom Gradskog pozorišta „prodefilovala“ je skoro cela  Srbija.

IMG_0863Ova manifestacija, inače, upriličena je u čast Miroljuba Prvulovića Maze, višegodišnjeg člana i soliste „Abraševića“ . On je, da podsetimo,  još za života svu svoju imovinu zaveštao ovom Kulturno-umetničkog društvu. U znak sećanja, poštovanja i zahvalnosti  prema njemu svake godine krajem  maja organizuje se „Mazin cvet“.

Vođstvo „Abraševića“, uključujući i brojno članstvo, održava njegov grob na starom Gradskom groblju, obeležava njegovu krsnu slavu, ali i na druge načine izražava zahvalnost ovom nekadašnjem radniku „Elektromorave“  koji je negovao i izvodio lepe izvorne pesme. Mazina pesma, njegovom smrću je zamukla, ali tu su novi naraštaji da nastave tamo gde ga je smrt zaustavila.

IMG_0864IMG_0861

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.