ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Још једна лепа манифестација културе у Смедеревској Паланци: „МАЗИН ЦВЕТ“  ОКУПИО АМАТЕРЕ ИЗ 10  ГРАДОВА

IMG_0865Смедеревска Паланка  била је место још једног лепог догађања у области културног аматеризма. У организацији Културно-уметничког друштва „Абрашевић“, које већ деценијама окупља поклонике лепе музике, песме и фолклора, одржана је  манифестација „Мазин цвет“. Позиву да учествују у разиграном и распеваном програму одазвала су се културно-уметничка друштва из десет градова и села. Позорницом Градског позоришта „продефиловала“ је скоро цела  Србија.

IMG_0863Ова манифестација, иначе, уприличена је у част Мирољуба Првуловића Мазе, вишегодишњег члана и солисте „Абрашевића“ . Он је, да подсетимо,  још за живота сву своју имовину завештао овом Културно-уметничког друштву. У знак сећања, поштовања и захвалности  према њему сваке године крајем  маја организује се „Мазин цвет“.

Вођство „Абрашевића“, укључујући и бројно чланство, одржава његов гроб на старом Градском гробљу, обележава његову крсну славу, али и на друге начине изражава захвалност овом некадашњем раднику „Електромораве“  који је неговао и изводио лепе изворне песме. Мазина песма, његовом смрћу је замукла, али ту су нови нараштаји да наставе тамо где га је смрт зауставила.

IMG_0864 IMG_0861

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *