ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Књиге српског писца у фонду Националне библиотеке кинеске Провинције Анхуи

Дејан Црномарковић је први аутор из Србије чије су се књиге нашле у витринама ове установе културе

У Националној библиотеци кинеске Провинције Анхуи уприличен је пријем за српског писца и новинара Дејана Црномарковића, чије су две књиге „Део немира“ на српском језику и „О изгубљеним данима“ на грчком, постале део књижевног фонда ове установе културе.

Црномарковић са породицом већ дуже живи у Кини, а прошле године је имао и запажену промоцију својих књига и интервју за познати домаћи часопис „365 ЈИА“.

Како је истакла директорка Националне библиотеке Провинције Анхуи, Ли Веивеи, Црномарковић је први аутор из Србије чије су се књиге нашле у витринама ове Библиотеке.

-Ми желимо да се ова сарадња настави, а то значи да су наша врата увек отворена за вас. За нас је значајно да од данас имамо и књиге једног аутора из Србије – рекла је, између осталог, директорка Ли Веивеи и уручила нашем писцу Захвалнице, а његовој супрузи Слађани прикладан поклон.

На крају пријема Црномарковић је одговарао на питања новинара нагласивши да је поносан и срећан што има прилику да остави траг српске књижевности, и део себе, у Кини коју ускоро напушта јер се са породицом сели на Тајланд.

Д.Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *