ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

КЊИЖЕВНИ ОТИСАК ДАНИЈЕЛЕ ВАСИЉЕВИЋ

Песник и прозни писац Данијела Васиљевић уписала је у своју књижевну биографију трећу књигу. Насловила ју је „Отисак“ и на њеним страницама у издању Liberland art објавила 16 прича.

Све се од прве до последње у књизи читају у даху са израженом знатижељом и задовољством које пружа списатељско штиво. Избор тема је, такође, зналачки дат тако да се ова Данијелина проза доживљава и као животни роман. Приче су јако лепо насловљене једноставним речима из народног говора и чине занимљиву и једноставну језичку целину.

            Зато се  може рећи да је језик темељ Данијелине креативне мисли.  Управо та креативност представља и уметнички  домет ове књиге. А хоризонт њене списатељске креативности је и онај фини језички жубор кога производе исписане речи. И све је то свакако резултат ауторкиног дубоког промишљања о ономе што жели испричати читаоцима.

            Данијела књижевно ствара природом дара, који се препознаје из сваке њене мисли преточене у ове лепе приче. Све оне чине један светлуцави мозаик  изражених животних призора. Може се зато казати да је ова Данијелина књига истекла из самог извора живота. Зато се тако лако чита и доживљава кад вредна литература.

            Њене приче су некако згуснуте и лако памтљиве. И са те стране су драгоцен дар новој књижевној продукцији. Зато се од Данијеле очекује да књижевну шкрињу пуни новим остварењима, јер она то – показују  и све њене  објављене књиге – и зна и уме.

                                                                                                                        Д.Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *