Konkurs Biblioteke „Milutin Srećković“ za predškolce i osnovce „Moja omiljena knjiga u reči i slici”

Biblioteka „Milutin Srećković” u Smederevskoj Palanci objavila je literarno-likovni konkurs za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola pod nazivom „Moja omiljena knjiga u reči i slici”.

PROPOZICIJE KONKURSA:
  • Konkurs se odnosi na literarne i likovne radove sa temom „Moja omiljena knjiga u reči i slici”
  • Konkurs je namenjen deci predškolskog uzrasta i osnovnih škola sa teritorije Opštine Smederevska Palanka.
  • Deca sama biraju način rada, a mogu i da kombinuju literarni i likovni.
  • Literarni deo konkursa se odnosi na prepričavanje (1-4 razreda osnovne škole) i analizu (5-8 razreda osnovne škole) pročitanog književnog dela kao i objašnjenje zašto je to delo izabrano kao omiljeno i zašto bi ga preporučili drugima da ga pročitaju.
  • Likovni deo konkursa se odnosi i na decu predškolskog uzrasta,kao i učenike osnovnih škola i zahteva ilustraciju omiljene knjige i/ili nekog određenog segmenta književnog dela.

Ilustracija mora biti originalna,bez precrtavanja ili korišćenja postojeće ilustracije. Dozvoljene su sve likovne tehnike (crtanje, slikanje, vajanje, kolaž…)

  • Dozvoljeno je do tri rada, bez obzira da li se radi o literarnom ili likovnom delu.
  • Radovi moraju biti potpisani, sa naznačenim razredom i odeljenjem OŠ ili nazivom PU i imenom predmetnog nastavnika. Likovni radovi na poleđini moraju imati naznaku o kome književnom delu se radi.

Radovi mogu biti lično predati u prostorijama Biblioteke „Milutin Srećković”, ili poštom na adresu 10. oktobra 16, 11420 Smederevska Palanka.

Kontakt telefon 318 – 346.

Svaki učesnik Konkursa će dobiti prigodan poklon i poklon članarinu za 2020. godinu. Dobitnici prva tri mesta u tri kategorije će dobiti posebne poklone.

Škole čiji je najveći broj đaka učestvovao će takođe biti nagrađene. Konkurs je otvoren od 28.12.2019. do 25.01.2020.godine. Proglašenje pobednika i izložba radova, kao i dodela poklona će se održati 28.01.2020. godine od 18 časova.

Stručna komisija će doneti odluku o pobedniku literano-likovnog konkursa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.