ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Конкурс Библиотеке „Милутин Срећковић“ за предшколце и основце „Моја омиљена књига у речи и слици”

Библиотека „Милутин Срећковић” у Смедеревској Паланци објавила је литерарно-ликовни конкурс за децу предшколског узраста и ученике основних школа под називом „Моја омиљена књига у речи и слици”.

ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА:
  • Конкурс се односи на литерарне и ликовне радове са темом „Моја омиљена књига у речи и слици”
  • Конкурс је намењен деци предшколског узраста и основних школа са територије Општине Смедеревска Паланка.
  • Деца сама бирају начин рада, а могу и да комбинују литерарни и ликовни.
  • Литерарни део конкурса се односи на препричавање (1-4 разреда основне школе) и анализу (5-8 разреда основне школе) прочитаног књижевног дела као и објашњење зашто је то дело изабрано као омиљено и зашто би га препоручили другима да га прочитају.
  • Ликовни део конкурса се односи и на децу предшколског узраста,као и ученике основних школа и захтева илустрацију омиљене књиге и/или неког одређеног сегмента књижевног дела.

Илустрација мора бити оригинална,без прецртавања или коришћења постојеће илустрације. Дозвољене су све ликовне технике (цртање, сликање, вајање, колаж…)

  • Дозвољено је до три рада, без обзира да ли се ради о литерарном или ликовном делу.
  • Радови морају бити потписани, са назначеним разредом и одељењем ОШ или називом ПУ и именом предметног наставника. Ликовни радови на полеђини морају имати назнаку о коме књижевном делу се ради.

Радови могу бити лично предати у просторијама Библиотеке „Милутин Срећковић”, или поштом на адресу 10. октобра 16, 11420 Смедеревска Паланка.

Контакт телефон 318 – 346.

Сваки учесник Конкурса ће добити пригодан поклон и поклон чланарину за 2020. годину. Добитници прва три места у три категорије ће добити посебне поклоне.

Школе чији је највећи број ђака учествовао ће такође бити награђене. Конкурс је отворен од 28.12.2019. до 25.01.2020.године. Проглашење победника и изложба радова, као и додела поклона ће се одржати 28.01.2020. године од 18 часова.

Стручна комисија ће донети одлуку о победнику литерано-ликовног конкурса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *