ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Наш колега победник конкурса  за најлепшу причу посвећену међугенерацијској сарадњи: „МОЈ КОМШИЈА“ ОДУШЕВИО ЖИРИ И ЧИТАОЦЕ

-Награда је Драгољубу Јанојлићу уручена у Смедеревској Паланци пошто, је из здравствених  разлога, изостао са свечаности у Народној скупштини

 

Нашем сараднику, новинару и књижевнику Драгољубу Јанојлићу предата је у Смедеревској Паланци награда за причу „Мој комшија“ којом је победио на књижевном конкурсу за најлепшу причу посвећену међугенерацијској солидарности,  којег је расписао часопис „Глас осигураника“ Републичког фонда ПИО поводом 48. рођендана. Награда је требало да му буде уручена 21. фебруара у Народној скупштини Србије, али лауреат из здравствених разлога није могао присуствовати свечаности.

Плакету и књигу Зорана Богавца „Нечујна звона – хришћанско наслеђе Космета“, у стану му је уручио директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање – Филијала Смедерево, Милан Перић.

Првонаграђена прича „Мој комшија“, која је одабрана  међу тридесетак приспелих радова, објављена је у празничном броју „Гласа осигураника“, 30. јуна прошле године.

-У нашу Редакцију  стигле су дивне реакције  на Вашу кратку а тако језгровиту причу – обавестиле су аутора награђеног рада колеге из Редакције „Гласа осигураника“ 16. августа 2017. године уз позив на сарадњу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *