Nove predstave na sceni Gradskog pozorišta

Gradsko-pozorište-u-Smederevskoj-PalanciPosle uspeha predstave „Večera budala“, Fuad Tabučić, profesionalni glumac, režira novu predstavu u Gradskom pozorištu:

– Malo smo repertoarski pomerili čitavu priču, malo smo otišli na dugu stranu. Posle savremene komedije stigli smo do jedne drame. Reč je o drami Gorana Stefanovskog, „Tetovirane duše“. Oni koji prate pozorište verovatno znaju ovaj tekst, koji je nastao krajem osamdesetih godina, i koji nije ništa izgubio od aktuelnosti – rekao je reditelj Tabučić za naš list, dodavši da je radom na ovom projektu angažovan širi ansambl u odnosu na onaj sa kojim je realizovana predstava „Večera budala“. U toku su probe za stolom, a u uskor će početi i prve mizanscenske probe.

Na sceni već uveliko radi Jordana Avramović, koja sa ansamblom Omladinske scene Gradskog pozorišta realizuje novu predstavu. Reč je o tekstu savremenog dramskog pisca Željka Hubača, „Ratko i Julijana“:

– To je zapravo jedna komična, ali sasvim istinita priča, o sukobu života i pozorišta, realnog i iluzornog – kaže rediteljka Avramović.

Rad na ovoj predstavi se privodi kraju, tako da ćemo vrlo brzo biti u prilici da govorimo o premijernom izvođenju „Ratka i Julijane“ na sceni Gradskog pozorišta.

Osim rada na novim predstavama, pozorište svakog vikenda organizuje izvođenje dečijih predstava, a česta su i gostovanja ansambala i pozorišta iz raznih krajeva Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.