ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Нове представе на сцени Градског позоришта

Gradsko-pozorište-u-Smederevskoj-PalanciПосле успеха представе „Вечера будала“, Фуад Табучић, професионални глумац, режира нову представу у Градском позоришту:

– Мало смо репертоарски померили читаву причу, мало смо отишли на дугу страну. После савремене комедије стигли смо до једне драме. Реч је о драми Горана Стефановског, „Тетовиране душе“. Они који прате позориште вероватно знају овај текст, који је настао крајем осамдесетих година, и који није ништа изгубио од актуелности – рекао је редитељ Табучић за наш лист, додавши да је радом на овом пројекту ангажован шири ансамбл у односу на онај са којим је реализована представа „Вечера будала“. У току су пробе за столом, а у ускор ће почети и прве мизансценске пробе.

На сцени већ увелико ради Јордана Аврамовић, која са ансамблом Омладинске сцене Градског позоришта реализује нову представу. Реч је о тексту савременог драмског писца Жељка Хубача, „Ратко и Јулијана“:

– То је заправо једна комична, али сасвим истинита прича, о сукобу живота и позоришта, реалног и илузорног – каже редитељка Аврамовић.

Рад на овој представи се приводи крају, тако да ћемо врло брзо бити у прилици да говоримо о премијерном извођењу „Ратка и Јулијане“ на сцени Градског позоришта.

Осим рада на новим представама, позориште сваког викенда организује извођење дечијих представа, а честа су и гостовања ансамбала и позоришта из разних крајева Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *