Novobečejci sa predstavom „Flertbuk“ gostovali u Gradskom pozorištu

1049052_origU Gradskom pozorištu u Smederevskoj Palanci gostovalo je pozorište iz Novog Bečeja koje je za domaće gledaoce odigralo predstavu „Flertbuk“ po tekstu Reja Kunija i Džona Čepmena, a u režiji Saše Milenkovića.

Ovo gostovanja je „odgovor“ Novobečejaca na nedavno gostovanje palanačke trupe sa predstavom „Punjene tikvice“ u njihovom gradu.

Iskusna palanačka publika na kraju predstave nagradila je goste velikim aplauzom. Prema rečima Saše Milenkovića ovaj komad se može okarakterisati kao pozorišna farsa, vodvilj, komedija situacije ili farsa spavaće sobe.

xx-Sve to upakovano u tradicionalni britanski humor, na čijem se prostoru i događa radnja, smeštena u rane 70-te, a prebačena dvadesetak godina unapred, premeštena u Novi Bečej, prilagođena našem mentalitetu, našem banatskom humoru. Imena likova su izmenjena, to su, u ovom slučaju, imena pokojnih glumaca našeg pozorišta. Prilika da ih se setimo i pružimo im mogućnost da žive, bar još toliko, koliko i ova predstava – rekao je Milenković.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.