ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Отварање изложбе „Планинарска фотографија – Меморијал Ненада Радојковића“ 24. фебруара у Народном музеју

У организацији ПОСК „Јасеница“, а у сарадњи са Планинарским Савезом Србије, Општином Смедеревска Паланка и Народним музејом у Смедеревској Паланци у петак 24. фебруара биће отворена Међународна изложба планинарских фотографија, под називом „Планинарска фотографија – Меморијал Ненада Радојковића“.

Том приликом ће бити уручена признања и награде, као и награду „Ненад Радојковић“, за најбољу фотографију, по избору жирија. Свечано отварање изложбе планирано је за 18 сати, у Народном музеју у Смедеревској Паланци.

ПОСК „Јасеница“ из Смедеревске Паланке од 2009. године организује такмичење за најлепшу планинарску фотографију са жељом да промовише планинарење не само као спорт, вид рекреације и дружење, већ и као доживљај слободе, природе и лепоте.
Љубав и ентузијазам којима се Ненад Радојковић посвећивао планинарењу и фотографисању и данас нас инспиришу.

Тема овогодишње изложбе била су годишња доба на планини, а на конкурс је пристигло више од три стотине фотографија, које је послало 84 аутора из Апатина, Аранђеловца, Бања Луке, Београда, Чачка, Ченеја, Груже, Каћа, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Куле, Лознице, Неготина, Ниша, Новог Сада, Пожеге, Прокупља, Смедеревске Паланке, Севојна, Скопља, Солуна, Сомбора, Сремске Каменице, Сремске Митровице, Старе Пазове, Суботице, Требиња, Трстеника, Ужица, Ваљева, Зајечара, Земуна и Зрењанина.

Победнике је одабрао жири у саставу :

· Стеван Мартиновић, кустос-историчар уметности, директор Народног музеја у Смедеревској Паланци;
· Милица Шевкушић, дипломирани историчар уметности
· др Дарко Трајановић, ликовни уметник, Народни музеј у Смедеревскј Паланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *