Otvaranje izložbe „Planinarska fotografija – Memorijal Nenada Radojkovića“ 24. februara u Narodnom muzeju

U organizaciji POSK „Jasenica“, a u saradnji sa Planinarskim Savezom Srbije, Opštinom Smederevska Palanka i Narodnim muzejom u Smederevskoj Palanci u petak 24. februara biće otvorena Međunarodna izložba planinarskih fotografija, pod nazivom „Planinarska fotografija – Memorijal Nenada Radojkovića“.

Tom prilikom će biti uručena priznanja i nagrade, kao i nagradu „Nenad Radojković“, za najbolju fotografiju, po izboru žirija. Svečano otvaranje izložbe planirano je za 18 sati, u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci.

POSK „Jasenica“ iz Smederevske Palanke od 2009. godine organizuje takmičenje za najlepšu planinarsku fotografiju sa željom da promoviše planinarenje ne samo kao sport, vid rekreacije i druženje, već i kao doživljaj slobode, prirode i lepote.
Ljubav i entuzijazam kojima se Nenad Radojković posvećivao planinarenju i fotografisanju i danas nas inspirišu.

Tema ovogodišnje izložbe bila su godišnja doba na planini, a na konkurs je pristiglo više od tri stotine fotografija, koje je poslalo 84 autora iz Apatina, Aranđelovca, Banja Luke, Beograda, Čačka, Čeneja, Gruže, Kaća, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Kule, Loznice, Negotina, Niša, Novog Sada, Požege, Prokuplja, Smederevske Palanke, Sevojna, Skoplja, Soluna, Sombora, Sremske Kamenice, Sremske Mitrovice, Stare Pazove, Subotice, Trebinja, Trstenika, Užica, Valjeva, Zaječara, Zemuna i Zrenjanina.

Pobednike je odabrao žiri u sastavu :

· Stevan Martinović, kustos-istoričar umetnosti, direktor Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci;
· Milica Ševkušić, diplomirani istoričar umetnosti
· dr Darko Trajanović, likovni umetnik, Narodni muzej u Smederevskj Palanci

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *