ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Отворена излагачка сезона у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“: СЛИКАР БОЈА И КОНТРАСТА

-Контрасте који се спонтано дешавају у природи Сузана Благојевић доживљава као идеалну  композицију

 

Нову излагачку  сезону у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци отворила је млада уметница Сузана Благојевић. Изложбу је насловила „Између природе“, уз кратко објашњење у каталогу да је кроз рад и размишљање развила интересовање за истраживање контраста у природи. Идеја јој је – нагласила је – да направи паралелу између човека и  природе и покаже да им је заједничко поседовање две крајности.

-Сузана инспирацију тражи и налази у природи – истакла је, отварајући изложбу, власник Меморијалне галерије Слађана Старчевић. – Сузана је сликар боја и контраста. Она анализира само оно што природа приказује као вид апстракције.

Уметница вели да јој је циљ да понуди посматрачу могућност да одабере страну, да се пронађе у оној половини слике која га тренутно привлачи.

Сузана Благојевић је дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, на смеру примењено сликарство, а у класи професора Николе Божовића. На  истом факултету окончала је и мастер студије.

Самостално је излагала у Галерији модерне уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци и у београдској Галерији „Хаџи“, а колективно у Руском дому, Музеју примењених уметности, Клубу љубитеља тешке индустрије и „Комбанк арт холу“  у Београду.

Учесник је више ликовних колонија.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *