Otvorena izlagačka sezona u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“: SLIKAR BOJA I KONTRASTA

-Kontraste koji se spontano dešavaju u prirodi Suzana Blagojević doživljava kao idealnu  kompoziciju

 

Novu izlagačku  sezonu u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci otvorila je mlada umetnica Suzana Blagojević. Izložbu je naslovila „Između prirode“, uz kratko objašnjenje u katalogu da je kroz rad i razmišljanje razvila interesovanje za istraživanje kontrasta u prirodi. Ideja joj je – naglasila je – da napravi paralelu između čoveka i  prirode i pokaže da im je zajedničko posedovanje dve krajnosti.

-Suzana inspiraciju traži i nalazi u prirodi – istakla je, otvarajući izložbu, vlasnik Memorijalne galerije Slađana Starčević. – Suzana je slikar boja i kontrasta. Ona analizira samo ono što priroda prikazuje kao vid apstrakcije.

Umetnica veli da joj je cilj da ponudi posmatraču mogućnost da odabere stranu, da se pronađe u onoj polovini slike koja ga trenutno privlači.

Suzana Blagojević je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na smeru primenjeno slikarstvo, a u klasi profesora Nikole Božovića. Na  istom fakultetu okončala je i master studije.

Samostalno je izlagala u Galeriji moderne umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci i u beogradskoj Galeriji „Hadži“, a kolektivno u Ruskom domu, Muzeju primenjenih umetnosti, Klubu ljubitelja teške industrije i „Kombank art holu“  u Beogradu.

Učesnik je više likovnih kolonija.

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *