ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

КултураОбразовање

Паланчанин Вук Паунић победник на регионалном литерарном конкурсу „Траговима великана“

– Треће место освојила је наша суграђанка Ања Живковић

 

Ова година протекла је у обележавању значајних књижевних годишњица: 400 година од смрти Вилијама Шекспира, 140 година од рођења Борисава Станковића, 100 година од смрти Петра Кочића и 210 година од рођења и 160 година од смрти Јована Стерије Поповића.

Тим поводом Народна библиотека Смедерево и Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ организовали су литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа Подунавског округа „Траговима великана“ за најбољу приповетку или драмски текст.

У категорији ученика од петог до осмог разреда, прва и трећа награда припале су нашим младим Паланчанима.

Прво место освојио је Вук Паунић, ученик шестог разреда Основне школе „Вук Караџић“ за приповетку „Стамен“ (ментор Нада Вулићевић, проф. српског језика).  Треће место освојила је Ања Живковић, ученица шестог разреда Основне школе „Вук Караџић“ за приповетку „Велико срце“ (ментор Нада Вулићевић).  У категорији ученика средњих школа похваљена је Александра Радојковић, ученица друге године Средње школе „Жикица Дамњановић“ (ментор Биљана Стевановић, проф. српског језика).

Ученици су награђени књигама и техничким уређајима, а свечана додела награда одржана је 28. децембра у Народној библиотеци у Смедереву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *