ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Песнички конкурс „Ћирилица огледало српске душе“: ПОХВАЛА ЗА „ОАЗУ ДУХОВНЕ ВИТОВНИЦЕ“

-У зборнику песме Милована Петровића и Владе Илића Тушаковића

 

Ни Девети песнички конкурс „Ћирилица огледало српске душе“ у Великом Поповцу код Петровца на Млави, који је расписан на тему: „Манастир Витовница, наша светиња – ваша инспирација, није прошао без аутора из Смедеревске Паланке. Жири је похвалио песму „Оаза духовне Витовнице“ Милована Петровића, а у зборник манифестације уврстио је и стихове Владе Илића Тушаковића под насловом „У порти Витовничкој“.

Трочлани жири на челу са Татјаном Живковић „Златан печат ћирилице“ (прва награда) доделио је песми „Звона православља“ Борисава Боре Благојевића из Ћуприје, „Сребрни печат ћирилице“ припао је песми „Манастиру Витовница“ Милијане Јовановић из Ниша, а „Бронзани печат“ песми „Молитва у Витовници“ Милене Јацановић из Пожаревца.

На конкурс су стигли  радови 66 аутора. Жири је оценио  да су награђени и похваљени песници својим оригиналним поетским изразом, особеним стилом и сензибилитетом задовољили услове конкурса и допринели да манастир Витовница постане још значајније средиште српске црквене уметности и културе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *