Pesnički konkurs „Ćirilica ogledalo srpske duše“: POHVALA ZA „OAZU DUHOVNE VITOVNICE“

-U zborniku pesme Milovana Petrovića i Vlade Ilića Tušakovića

 

Ni Deveti pesnički konkurs „Ćirilica ogledalo srpske duše“ u Velikom Popovcu kod Petrovca na Mlavi, koji je raspisan na temu: „Manastir Vitovnica, naša svetinja – vaša inspiracija, nije prošao bez autora iz Smederevske Palanke. Žiri je pohvalio pesmu „Oaza duhovne Vitovnice“ Milovana Petrovića, a u zbornik manifestacije uvrstio je i stihove Vlade Ilića Tušakovića pod naslovom „U porti Vitovničkoj“.

Tročlani žiri na čelu sa Tatjanom Živković „Zlatan pečat ćirilice“ (prva nagrada) dodelio je pesmi „Zvona pravoslavlja“ Borisava Bore Blagojevića iz Ćuprije, „Srebrni pečat ćirilice“ pripao je pesmi „Manastiru Vitovnica“ Milijane Jovanović iz Niša, a „Bronzani pečat“ pesmi „Molitva u Vitovnici“ Milene Jacanović iz Požarevca.

Na konkurs su stigli  radovi 66 autora. Žiri je ocenio  da su nagrađeni i pohvaljeni pesnici svojim originalnim poetskim izrazom, osobenim stilom i senzibilitetom zadovoljili uslove konkursa i doprineli da manastir Vitovnica postane još značajnije središte srpske crkvene umetnosti i kulture.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *