ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

КултураОбразовање

Председник Општине Топлица Пинторовић отворио Сајам књига: ПОВРАТАК ЛИТЕРАТУРИ

-Ово је само један од начина да књигу приближимо читаоцу – истиче вршилац дужности  директора Народне библиотеке Ирена Поповић

 

Народна библиотека „Милутин Срећковић“, у сарадњи са Основном школом „Олга Милошевић“, организовала је први Сајам књига. Отворио га је председник Општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић. Захваливши се колективу Библиотеке, рекао је да је ова манифестација велика част за град, општину и културу уопште.

-Искрено се надам, штавише уверен сам, да ће се у наредним годинама наставити ова активност – казао је Пинторовић.- Једна од дужности наше Народне библиотеке и њеног директора је да овакав Сајам, у још већем обиму, организује и идуће године. У овом веку, у ери информатике, књига нема улогу коју је некад имала, па смо овај Сајам и организовали зато да књига има мисију као и раније.

Вршилац дужности директора Народне библиотеке „Милутин Срећковић“, Ирена Поповић, поздрављајући излагаче, писце и посетиоце сајма, међу којима је било највише ђака, истакла је да је идеју за овако нешто здушно подржала Основна школа „Олга Милошевић“, њен директор Дарко Димитријевић и наставнички колектив.

-Многи људи, који воле књигу, данас нису у ситуацији да посећују Сајам књига у Београду, па смо дошли на идеју да им издавачку продукцију приближимо на овај начин – казала је Ирена Поповић.-Надам се да ће ово бити само почетак дивног дружења књигољубаца с књигом.

На Сајму у фискултурној дворани ОШ „Олга Милошевић“ своја издања изложили су ЈРЈ (Нови Београд),  Књижевни клуб „21“ ( Смедеревска Паланка ), Издавачка делатност Народне библиотеке „Милутин Срећковић“, „Беокњига“ (Београд) и паланачки „Оптимум“. Изложени су  и наслови других издавачких кућа, као што су „Вулкан“, „Лагуна“, „Прометеј“ и др.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *