ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Престижна награда за књигу др Ане Милошевић

Књига наше суграђанке, др Ане Милошевић, „Пожаревачки мир 1718. на картама, гравирама и медаљама“ награђена је на четвртом Фестивалу хуманиситке, културе и уметности „Пази шта читаш“ – као посебно квалитетно издање научне баштине.

Реч је о престижној награди, која се додељује на јединственом фестивалу књиге, који се одржава у Комбанк арени, под покровитељством Министарства културе и информисања. Књига Ане Милошевић награђена је у великој конкуренцији, међу делима из области историје, социологије, филозофије, психологије, економије, лингвистике, архитектуре и дизајна, визуелне и сценске уметноси и музике.

У монографији „Пожаревачки мир 1718. на картама, гравирама и медаљама“, др Ана Милошевић, на бази истраживања богате визуелне грађе, пружа јединствен увид у повесни контекст и облике изградње семиолошких система (на картама, гравирама и медаљама), заснованих на интерпретацијама историјског догађаја, склапања мира између Аустрије и Турске, 1718. године. Са опсегом истраживања и научним квалитетима књиге др Ане Милошевић, паланачка публика могла је да се упозна приликом недавне презентације, уприличене у склопу обележавања „Ноћи музеја“, у Народној библиотеци у Смедеревској Паланци.

Издавачи награђене књиге др Ане Милошевић су Народни музеј Пожаревца, и Издавачка кућа ХЕРАеду из Београда.

В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *