Prestižna nagrada za knjigu dr Ane Milošević

Knjiga naše sugrađanke, dr Ane Milošević, „Požarevački mir 1718. na kartama, gravirama i medaljama“ nagrađena je na četvrtom Festivalu humanisitke, kulture i umetnosti „Pazi šta čitaš“ – kao posebno kvalitetno izdanje naučne baštine.

Reč je o prestižnoj nagradi, koja se dodeljuje na jedinstvenom festivalu knjige, koji se održava u Kombank areni, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Knjiga Ane Milošević nagrađena je u velikoj konkurenciji, među delima iz oblasti istorije, sociologije, filozofije, psihologije, ekonomije, lingvistike, arhitekture i dizajna, vizuelne i scenske umetnosi i muzike.

U monografiji „Požarevački mir 1718. na kartama, gravirama i medaljama“, dr Ana Milošević, na bazi istraživanja bogate vizuelne građe, pruža jedinstven uvid u povesni kontekst i oblike izgradnje semioloških sistema (na kartama, gravirama i medaljama), zasnovanih na interpretacijama istorijskog događaja, sklapanja mira između Austrije i Turske, 1718. godine. Sa opsegom istraživanja i naučnim kvalitetima knjige dr Ane Milošević, palanačka publika mogla je da se upozna prilikom nedavne prezentacije, upriličene u sklopu obeležavanja „Noći muzeja“, u Narodnoj biblioteci u Smederevskoj Palanci.

Izdavači nagrađene knjige dr Ane Milošević su Narodni muzej Požarevca, i Izdavačka kuća HERAedu iz Beograda.

V.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.