ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Пролећна изложба Друштва ликовних стваралаца „Вуксан“: УВЕК НЕШТО НОВО

IMG_2313-Пред публиком је 27 радова 16 аутора

 

Друштво ликовних стваралаца „Вуксан“ приредило је у Галерији модерне уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци своју традиционалну Пролећну изложбу. Са овим културних догађајем срећно се поклапа и 25. годишњица оснивања ове ликовне дружине.

Свих протеклих година махом су излагали у истом простору показујући, како је то уочила кустос Славенка Чишић Урошевић отварајући изложбу, увек нешто ново. Било је увек и нових стваралаца, који су свој сликарски дар исказивали у различитим ликовним техникама.

IMG_2310-Свака ваша изложба је била на свој начин посебна – обратила се „вуксановцима“ Славенка Чишић Урошевић.- Таква је и ова која се управо налази пред публиком. Овде имамо 16 излагача са 27 радова. Приметила сам да ДЛС „Вуксан“ има и новог члана, Александру Коцић, историчарку уметности, која лепо слика.

ДЛС  стваралаца „Вуксан“ за две и по деценије трајања, рада и излагања, још је без „крова над главом.“ Сви напори да дођу до сопственог простора и колективне адресе, још нису уродили плодом. Друштво опстојава „о свом руву и круу“. Докле?

Д.Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *