Promocija knjige „Pozajmljene boje“ Danijele Glišić

Danijela Glisic2Svoju novu knjigu priča „Pozajmljene boje“, Danijela Glišić, član Književnog kluba „21“,  predstavila je na „Arte sceni na staklenom podu“ u tržnom centru „City passage“  u Beogradu.

Ovo je Danijelina četvrta knjiga u kojoj se prepliće niz upečatljivih kratkih, stilski usklađeneh priča,  izuzetno sadržajne forme, a to je ono na šta recenzent, Miodrag Jakšić, skreće pažnju u svom izlaganju.

-Kada u jednom književnom delu ima  mali broj reči i rečenica kao u ovoj knjizi onda se te reči i rečenice slažu brižnije, finije, toplije, a preciznije – ističe Jakšić.- Ovde, u ovom delu, se nijedna, na silu umetnuta ili zalutala reč i rečenica nije prošvercovala. „Gradimo nove reči oblika dvojine“, kaže autorka, i stvarno, njeni tihi, umirujući zapažaji pretočeni u zapisane rečenice, jesu upravo, ta dvojnost, taj dijalog, nje sa ovog sveta, stanovnice ove planete, i nje iznutra sebe, nje posebne, sopsvene, pronađene, lične, koja, baš, takva i ne može, i ne želi biti sastavni deo ovog i ovakvog, često zlog i nepravednog sveta i učesnik svih tih radnji koje njeno sopstvo ne odobrava. Umirena drama se dešava u svakoj od tih priča, ponaosob.

Ovako je Jakšić video formu pisanja, a ono na šta skreće pažnju je autorkin dosluh sa prirodom.

-Nju priroda voli i sarađuje sa njom. Ona voli svet iskrenije, bolje od svih nas. Volim ove priče Danijela Glišić – rekao je na kraju Jakšić. – Otvaraju mi nove vidike.

Izdavač knjige „Pozajmljene boje“ je kuća „Arte“ iz Beograda.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.