Saopštenje za javnost: „NOĆ MUZEJA“ U NARODNOM MUZEJU U SMEDEREVSKOJ PALANCI  

nmspU subotu, 17. maja 2013. godine Narodni muzej u Smederevskoj Palanci priređuje program povodom manifestacije „Noć muzeja“.

U centralnoj zgradi Muzeja, u prizemlju, s početkom u 18 časova biće otvorena izložba Milan Jovanović Stojimirović, kolekcionar i književnik – gostovanje Umetničke zbirke Muzeja u Smederevu. Među izabranim delima likovne umetnosti iz ostavštine Milana Jovanovića Stojimirovića izdvajaju se portreti kolekcionara i njegove porodice, kao i dela likovnih umetnika koji su živeli i stvarali u Skoplju tridesetih godina prošlog veka. Tu su dela Marka Čelebonovića i Lazara Ličenoskog, Ljubomira Ivanovića, Nikole Martinoskog, Đorđa Jovanovića, Jaroslava Kratine, Antona Hutera i drugih.

Ideja za gostovanje Umetničke zbirke Muzeja u Smederevu inspirisana je ovogodišnjom temom Nedelje muzeja  IKOM-a „Muzejske zbirke povezuju ljude“ (Museum collections make connections).

U 19.30 časova, u Galeriji moderne umetnosti NMSP, predstaviće se izložbom „U i oko vode“ umetnica iz Kragujevca Milica Antonijević. Tom prilikom autorka izložbe izložiće radove rađene akrilom na platnu i kombinovanom tehnikom i grafike.

Milica Antonijević studirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu i magistrirala na istom fakultetu na predmetu grafika. Docent je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Narodni muzej Vas poziva da prisustvujete manifestaciji 11. „Noć muzeja“. Za posetioce Muzej i Galerija biće otvoreni od 18 do 24 časa.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.