ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Саопштење за јавност: „НОЋ МУЗЕЈА“ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ  

nmspУ суботу, 17. маја 2013. године Народни музеј у Смедеревској Паланци приређује програм поводом манифестације „Ноћ музеја“.

У централној згради Музеја, у приземљу, с почетком у 18 часова биће отворена изложба Милан Јовановић Стојимировић, колекционар и књижевник – гостовање Уметничке збирке Музеја у Смедереву. Међу изабраним делима ликовне уметности из оставштине Милана Јовановића Стојимировића издвајају се портрети колекционара и његове породице, као и дела ликовних уметника који су живели и стварали у Скопљу тридесетих година прошлог века. Ту су дела Марка Челебоновића и Лазара Личеноског, Љубомира Ивановића, Николе Мартиноског, Ђорђа Јовановића, Јарослава Кратине, Антона Хутера и других.

Идеја за гостовање Уметничке збирке Музеја у Смедереву инспирисана је овогодишњом темом Недеље музеја  ИКОМ-а „Музејске збирке повезују људе“ (Museum collections make connections).

У 19.30 часова, у Галерији модерне уметности НМСП, представиће се изложбом „У и око воде“ уметница из Крагујевца Милица Антонијевић. Том приликом ауторка изложбе изложиће радове рађене акрилом на платну и комбинованом техником и графике.

Милица Антонијевић студирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду и магистрирала на истом факултету на предмету графика. Доцент је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Народни музеј Вас позива да присуствујете манифестацији 11. „Ноћ музеја“. За посетиоце Музеј и Галерија биће отворени од 18 до 24 часа.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *