Slike Aleksandre Gedeon na grupnoj izložbi u Opovu

Četiri slikarke Aleksandra Gedeon, Milena Rančić, Ivana Martinov i Jelena Vodeničar Drljača, predstavile su se ljubiteljima umetnosti na grupnoj izložbi koja je u organizaciji Galerije „Jovan Popović“ Opovo i Mesne zajednice Sakule postavljena u Svečanoj sali Mesne zajednice u Sakulama. Aleksandra Gedeon i Milena Rančić su diplomirane likovne umetnice, dok su Ivana Martinov i Jelena Vodeničar Drljača autodidakte.

Izložbu, pod naslovom Tradicija i budućnost”, su otvorili autorka postavke, likovni pedagog Marina Rančić, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i predsednik Opštine Miloš Markov.

Aleksandra Gedeon je diplomirala 2010. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku zidno slikarstvo u Beogradu. Učestvovala je na grupnim izložbama i međunarodnim kolonijama, a od 2019. godine radi kao kustos u Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci.

Marina Rančić je završila Fakultet likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu, odsek grafike.

Ivana Martinov je po profesiji medicinska sestra, slikanjem se bavi od 2012. godine i radi tehnikom akril na platnu.

Jelena Vodeničar je visoko obrazovanje stekla na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Slikarstvom se bavi od 2020. godine i do sada je učestvovala na dve grupne izložbe ULAZ-a u Narodnom muzeju u Zrenjaninu.

Izložba će biti dostupna posetiocima do 20. septembra.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *