ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Слике Александре Гедеон на групној изложби у Опову

Четири сликарке Александра Гедеон, Милена Ранчић, Ивана Мартинов и Јелена Воденичар Дрљача, представиле су се љубитељима уметности на групној изложби која је у организацији Галерије „Јован Поповић“ Опово и Месне заједнице Сакуле постављена у Свечаној сали Месне заједнице у Сакулама. Александра Гедеон и Милена Ранчић су дипломиране ликовне уметнице, док су Ивана Мартинов и Јелена Воденичар Дрљача аутодидакте.

Изложбу, под насловом Традиција и будућност”, су отворили ауторка поставке, ликовни педагог Марина Ранчић, директорка ОНБ Опово Катарина Николић Ралић и председник Општине Милош Марков.

Александра Гедеон је дипломирала 2010. године на Факултету примењених уметности, на одсеку зидно сликарство у Београду. Учествовала је на групним изложбама и међународним колонијама, а од 2019. године ради као кустос у Галерији савремене уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци.

Марина Ранчић је завршила Факултет ликовних уметности Универзитета у Београду, одсек графике.

Ивана Мартинов је по професији медицинска сестра, сликањем се бави од 2012. године и ради техником акрил на платну.

Јелена Воденичар је високо образовање стекла на Правном факултету Универзитета у Београду. Сликарством се бави од 2020. године и до сада је учествовала на две групне изложбе УЛАЗ-а у Народном музеју у Зрењанину.

Изложба ће бити доступна посетиоцима до 20. септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *