ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Свечаност у Књижевном клубу „21“ поводом награде Мирославу Јозићу

IMG_0028Мирослав Јозић, песник из Смедеревске Паланке, добитник је престижне књижевне награде  „Шешир Ђуре Јакшића“. Она му је додељена за рукопис збирке необјављене поезије под насловом „Прст на чело“. Конкурс су били расписали Кућа Ђуре Јакшића, Удружење „Солидарност“ и, свакако, Удружење књижевника Србије.

Награда је штампање збирке,  плакета са ликом Ђуре Јакшића и реплика  његовог шешира.  Лауреат ће са издавачем делити тираж, а књига би требало да изађе из штампе крајем  јуна, када ће  бити њена промоција и додела награде.

-Наслов је стих, односно полустих из последњег циклуса ове збирке – напомиње Јозић.- И наслови мојих ранијих књига настајали су на исти начин. Не знам колика је и  каква је била конкуренција, али знам да је за награду у шири избор било издвојено девет рукописа да би се у ужем нашло пет међу којима је била и моја збирка која је, по оцени жирија, завредела награду.

IMG_0029Мирослав Јозић је добитник више књижевних награда за поезију, а ова спада међу значајније. Добитник је награде „Момчило Настасијевић“, „Велимир Рајић“,  „Гордана Тодоровић“…

Поводом обелодањивања резултата наградног конкурса у Књижевном клубу „21“ је уприличена скромна свечаност.

Драгољуб Јанојлић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *