U Narodnom muzeju otvorena izložba „Izvor voda izvirala“

ghghU Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci svečano je otvorena izložba „Izvor voda izvirala“ koju je upriličio Narodni muzej u Užicu.

Na svečanom otvaranju izložbe, u ime domaćina, sve prisutne je pozdravio kustos  Petar Dekić, a potom su se obratile i autorke izložbe i kustosi Narodnog muzeja u Užicu, Ivana Todorović i Zagorka Milićević.

Goste je pozdravio i magistar Marko Stojanović na čiju inicijativu je izložba i urađena, kao i dr Ljiljana Gavrilović profesor na odelenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta.

Ovom izložbom obeleženo je i 48 godina Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, koji je, pored ostalog, poznat i po jednoj od najznačajnijih zbirki slika koje ima u vlasništvu.

(prim.ur: u ovom tekstu, kao i u štampanom izdanju „Palanačkih“ koje je izašlo 29. aprila potkrala se nenamerna greška u nazivu ove izložbe pa je umesto „izvirala“ napisano „navirala“. Kako smo imali intervenciju od strane kustosa Narodnog muzeja ova greška je ispravljena, a u sledećem štampanom broju takođe ćemo objaviti ispravku. Redakcija se izvinjava svima kojima je ova greška zasmetala.)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.