ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

У Народном музеју отворена изложба „Извор вода извирала“

ghghУ Народном музеју у Смедеревској Паланци свечано је отворена изложба „Извор вода извирала“ коју је уприличио Народни музеј у Ужицу.

На свечаном отварању изложбе, у име домаћина, све присутне је поздравио кустос  Петар Декић, а потом су се обратиле и ауторке изложбе и кустоси Народног музеја у Ужицу, Ивана Тодоровић и Загорка Милићевић.

Госте је поздравио и магистар Марко Стојановић на чију иницијативу је изложба и урађена, као и др Љиљана Гавриловић професор на оделењу за етнологију и антропологију Филозофског факултета.

Овом изложбом обележено је и 48 година Народног музеја у Смедеревској Паланци, који је, поред осталог, познат и по једној од најзначајнијих збирки слика које има у власништву.

(прим.ур: у овом тексту, као и у штампаном издању „Паланачких“ које је изашло 29. априла поткрала се ненамерна грешка у називу ове изложбе па је уместо „извирала“ написано „навирала“. Како смо имали интервенцију од стране кустоса Народног музеја ова грешка је исправљена, а у следећем штампаном броју такође ћемо објавити исправку. Редакција се извињава свима којима је ова грешка засметала.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *