ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Завршен овогодишњи „МАДЕС“

MADES_ZATVARANJE_160516_111333На завршној свечаности додељене су награде 31. Фестивала дечијег сценског стваралаштва „МАДЕС“.

Овогодишњи победник је представа „Знаш ли ко је мој тата“ ОШ „Милија Ракић“ из Церовца, друго место заузела је представа ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца, а треће место су поделиле представе ОШ „Херој Радмила Шишковић“ и ОШ „Радомир Лазић“ из Азање.

Жири је доделио и појединачне награде, за најбољу мушку улогу добитник је Лазар Ђурђевић за тумачење богатог егоисте у представи „Чија је оно баба“ ОШ „Станоје Главаш“ , док је награда за најбољу женску улогу припала Јовани Радомировић за улогу најмлађе ћерке Марушке у представи „Со вреднија од злата ОШ „Радомир Лазић“ из Азање.

Најбољу сценографију, режију, сценски говор и музику имала је представа „Знаш ли ко је мој тата“, најбоља маска и сценски ефекти били су у представи „Гадан вирус штрумфитис“ ОШ „Херој Радмила Шишковић“, награда за најбољу колективну игру уручена је ОШ „Радомир Лазић“ за представу „Со вреднија од злата“, а признање за мултумедијалне ефекте и иновативност у раду добила је представа „Чија је оно баба“.

Ове године организатори Фестивала доделили су и специјално признање „Славиша Стојадиновић – Шиља“ које је добио Раде Михаиловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *