Završen ovogodišnji „MADES“

MADES_ZATVARANJE_160516_111333Na završnoj svečanosti dodeljene su nagrade 31. Festivala dečijeg scenskog stvaralaštva „MADES“.

Ovogodišnji pobednik je predstava „Znaš li ko je moj tata“ OŠ „Milija Rakić“ iz Cerovca, drugo mesto zauzela je predstava OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca, a treće mesto su podelile predstave OŠ „Heroj Radmila Šišković“ i OŠ „Radomir Lazić“ iz Azanje.

Žiri je dodelio i pojedinačne nagrade, za najbolju mušku ulogu dobitnik je Lazar Đurđević za tumačenje bogatog egoiste u predstavi „Čija je ono baba“ OŠ „Stanoje Glavaš“ , dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Jovani Radomirović za ulogu najmlađe ćerke Maruške u predstavi „So vrednija od zlata OŠ „Radomir Lazić“ iz Azanje.

Najbolju scenografiju, režiju, scenski govor i muziku imala je predstava „Znaš li ko je moj tata“, najbolja maska i scenski efekti bili su u predstavi „Gadan virus štrumfitis“ OŠ „Heroj Radmila Šišković“, nagrada za najbolju kolektivnu igru uručena je OŠ „Radomir Lazić“ za predstavu „So vrednija od zlata“, a priznanje za multumedijalne efekte i inovativnost u radu dobila je predstava „Čija je ono baba“.

Ove godine organizatori Festivala dodelili su i specijalno priznanje „Slaviša Stojadinović – Šilja“ koje je dobio Rade Mihailović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.