Dr Boško Vojnović postao član Evropske akademije nauka: VINUO SE U NAUČNU ORBITU  

IMG_2367-Raspoređen je u Odeljenje nauka, a sledi i svečani čin – dodela Povelje i Lente

 

Naš sugrađanin, dr Boško Vojnović, novi je član Evropske akademije nauka, inovacija i održivog razvoja. To je, u stvari, asocijacija akademija na nivou starog kontinenta koja ima za cilj razmenu znanja, inovacija i dostignuća u različitim naukama. Vojnović je raspoređen u Odeljenje nauka pomenute Akademije u svojstvu redovnog  člana. Pored tog, postoji još i Odeljenje inovacija, odnosno održivog razvoja ali se on, po postignutim rezultatima, najbolje uklopio u onaj deo Akademije koji se bavi naučnim dostignućima

-Poverenici ove Akademije su procenili, pre skoro godinu dana, da ispunjavam uslove za redovnog člana s obzirom da postoje još i pridruženi i počasni – objašnjava Vojnović svoj put do visokog zvanja.- Od mene je u međuvremenu tražen vlastiti CV iz koga je lako sagledati sve dosadašnje naučne rezultate, objavljene radove i sve drugo što se podvodi pod doprinos nauci. Traženi  su i podaci o citiranosti mojih radova po časopisima međunarodnog ranga i značaja koji su dostupni u celom svetu.

13315231_242957456074972_792742677674827273_nUpravni odbor Akademije, na predlog Komisije za prijem novih članova, zaključio je da Vojnović ispunjava sve uslove za redovnog člana. Procedura je kompletno završena, pa slede svečani delovi promocije: dodela Povelje i Lente. S obzirom da je Akademija iz Srbije, uz ovog, dobila još dva člana, planirano je  da budu promovisani istog dana, najverovatnije u Beogradu.

-Prijem u Evropsku akademiju nauka doživeo sam kao nekakav vrhunac moje naučne karijere – podvlači Vojnović.- Prija mi to, naravno, ali bez euforije s obzirom da sam stalno, u kontinuitetu, napredovao u naučnim, odnosno nastavnim zvanjima. Višestruko sam ispunio i uslove za zvanje redovnog univerzitetskog profesora, što će se i formalno potvrditi u dolazećem periodu.

D. Janojlić

You may also like...

1 Response

  1. Horus kaže:

    Raspitajte se ko je i odakle osnivac ove „akademije“ i bice vam sve jasno. Zapad je prepun udduzenja pid razlicitim pompeznim nazivima gde mozete dobiti sta zelite, npr. „evropsku nagradu“, po pristupacnim cenama… Kod nas sve prolazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *