ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Др Бошко Војновић постао члан Европске академије наука: ВИНУО СЕ У НАУЧНУ ОРБИТУ  

IMG_2367-Распоређен је у Одељење наука, а следи и свечани чин – додела Повеље и Ленте

 

Наш суграђанин, др Бошко Војновић, нови је члан Европске академије наука, иновација и одрживог развоја. То је, у ствари, асоцијација академија на нивоу старог континента која има за циљ размену знања, иновација и достигнућа у различитим наукама. Војновић је распоређен у Одељење наука поменуте Академије у својству редовног  члана. Поред тог, постоји још и Одељење иновација, односно одрживог развоја али се он, по постигнутим резултатима, најбоље уклопио у онај део Академије који се бави научним достигнућима

-Повереници ове Академије су проценили, пре скоро годину дана, да испуњавам услове за редовног члана с обзиром да постоје још и придружени и почасни – објашњава Војновић свој пут до високог звања.- Од мене је у међувремену тражен властити CV из кога је лако сагледати све досадашње научне резултате, објављене радове и све друго што се подводи под допринос науци. Тражени  су и подаци о цитираности мојих радова по часописима међународног ранга и значаја који су доступни у целом свету.

13315231_242957456074972_792742677674827273_nУправни одбор Академије, на предлог Комисије за пријем нових чланова, закључио је да Војновић испуњава све услове за редовног члана. Процедура је комплетно завршена, па следе свечани делови промоције: додела Повеље и Ленте. С обзиром да је Академија из Србије, уз овог, добила још два члана, планирано је  да буду промовисани истог дана, највероватније у Београду.

-Пријем у Европску академију наука доживео сам као некакав врхунац моје научне каријере – подвлачи Војновић.- Прија ми то, наравно, али без еуфорије с обзиром да сам стално, у континуитету, напредовао у научним, односно наставним звањима. Вишеструко сам испунио и услове за звање редовног универзитетског професора, што ће се и формално потврдити у долазећем периоду.

Д. Јанојлић

One thought on “Др Бошко Војновић постао члан Европске академије наука: ВИНУО СЕ У НАУЧНУ ОРБИТУ  

  • Raspitajte se ko je i odakle osnivac ove „akademije“ i bice vam sve jasno. Zapad je prepun udduzenja pid razlicitim pompeznim nazivima gde mozete dobiti sta zelite, npr. „evropsku nagradu“, po pristupacnim cenama… Kod nas sve prolazi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *