Jasna Janković: USPRS OSTAJE PRI SVOJIM ZAHTEVIMA I ODRŽAĆE ŠTRAJK UPOZORENJA

hqdefault3Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković izjavila je da taj sindikat ostaje pri zahtevu da plate u prosveti budu povećane za 12 odsto.

-Što se tiče sastanka u vezi sa štrajkom, ni na jedan nismo pozvani. U medijima se pominjao naš susret sa ministrom prosvete, 14. novembra, ali poziv je izostao. Mi smo i dalje otvoreni za razgovore, kako sa predstavnicima Vlade, tako i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. I jednima i drugima već smo odavno pisali – rekla je Jasna Janković.

Ona je navela da je štrajk upozorenja, koji je najavljen za 17. Novembar, akcija koju samostalno izvodi Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

-Naši zahtevi su isti već dve godine, tako da, naravno ostajemo pri tome. Prosveti zarade i nisu smele biti smanjene, jer nisu ni povećavane od 2010. do 2014. godine. Država nema rešenje koje bi mogla ponuditi umesto platnih razreda. Procentualno najvećim povećanjem zarada zaposlenima u obrazovanju, nikada nećemo stići ni do republičkog proseka – kazala je Jasna Janković.

 

(Preuzeto: sajt USPRS)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.