ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Јасна Јанковић: УСПРС ОСТАЈЕ ПРИ СВОЈИМ ЗАХТЕВИМА И ОДРЖАЋЕ ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА

hqdefault3Председница Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Јасна Јанковић изјавила је да тај синдикат остаје при захтеву да плате у просвети буду повећане за 12 одсто.

-Што се тиче састанка у вези са штрајком, ни на један нисмо позвани. У медијима се помињао наш сусрет са министром просвете, 14. новембра, али позив је изостао. Ми смо и даље отворени за разговоре, како са представницима Владе, тако и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. И једнима и другима већ смо одавно писали – рекла је Јасна Јанковић.

Она је навела да је штрајк упозорења, који је најављен за 17. Новембар, акција коју самостално изводи Унија синдиката просветних радника Србије.

-Наши захтеви су исти већ две године, тако да, наравно остајемо при томе. Просвети зараде и нису смеле бити смањене, јер нису ни повећаване од 2010. до 2014. године. Држава нема решење које би могла понудити уместо платних разреда. Процентуално највећим повећањем зарада запосленима у образовању, никада нећемо стићи ни до републичког просека – казала је Јасна Јанковић.

 

(Преузето: сајт УСПРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *