Na konkursu Ekumenske humanitarne organizacije ”Olgin“ projekat najbolje ocenjen

Na nedavno završenom konkursu Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada za male grantove osnovnim i srednjim školama, a u okviru projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019-2022.“ projekat učiteljice Sanje Stevanović „Daj mi šansu i videćeš da umem“ najbolje je ocenjen od strane stručne komisije.

Tim povodom u prostorijama EHO-a, organizovano je potpisivanje ugovora između direktorke Anne Brtke Valent i direktora OŠ „Olga Milošević“ Darka Dimitrijevića, kao i prezentacija projekta. Cilj projekta jeste uključivanje romske dece u vannastavne aktivnosti i pružanje mogućnosti da pokažu svoj talenat, kao i motivacija da redovno posećuju ustanove kulture sa članovima svoje porodice. Pored osnovnog cilja, značajno utiče i na razvijanje međusobne ljubavi i tolerancije, razumevanje različitih običaja i posebnosti, smanjivanje predrasuda o drugim narodima i stepena različitih oblika nasilja.

OŠ „Olga Milošević“ lider je u regionu u oblasti vaspitanja i obrazovanja. Ovu poziciju obezbedila je predanim radom nastavnog i vannastavnog osoblja čija je misija stvaranje pozitivnog okruženja za svako dete bez obzira na naciju kojoj pripada. Upravo projekti ovog tipa, u velikoj meri, pomažu da misija postane stvarnost, da deca u svoju školu dolaze bez bojazni da će biti marginalizovana, a iz nje odlaze sa mnogo lepih uspomena.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *