ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

На конкурсу Екуменске хуманитарне организације ”Олгин“ пројекат најбоље оцењен

На недавно завршеном конкурсу Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада за мале грантове основним и средњим школама, а у оквиру пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019-2022.“ пројекат учитељице Сање Стевановић „Дај ми шансу и видећеш да умем“ најбоље је оцењен од стране стручне комисије.

Тим поводом у просторијама ЕХО-а, организовано је потписивање уговора између директорке Anne Brtke Valent и директора ОШ „Олга Милошевић“ Дарка Димитријевића, као и презентација пројекта. Циљ пројекта јесте укључивање ромске деце у ваннаставне активности и пружање могућности да покажу свој таленат, као и мотивација да редовно посећују установе културе са члановима своје породице. Поред основног циља, значајно утиче и на развијање међусобне љубави и толеранције, разумевање различитих обичаја и посебности, смањивање предрасуда о другим народима и степена различитих облика насиља.

ОШ „Олга Милошевић“ лидер је у региону у области васпитања и образовања. Ову позицију обезбедила је преданим радом наставног и ваннаставног особља чија је мисија стварање позитивног окружења за свако дете без обзира на нацију којој припада. Управо пројекти овог типа, у великој мери, помажу да мисија постане стварност, да деца у своју школу долазе без бојазни да ће бити маргинализована, а из ње одлазе са много лепих успомена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *