ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Обавештење родитељима и ученицима СШ „Жикица Дамњановић“

Директор Средње Школе „Жикица Дамњановић“ у Смедеревској Паланци, Жељко Поштић, објавио је обавештење родитељима и ученицима ове школе:

Поштовани ученици, поштовани родитељи, обраћам вам се ево још једном, не би ли направили пресек досадашњих активности, а верујем и добрих резултата. До мене редовно стижу извештаји ваших наставника и одељењских старешина о активностима и вашем одзиву на захтеве online наставе. ЖЕЛИМ ДА ИСТАКНЕМ И ЈАВНО ПОХВАЛИМ ВЕЛИКИ БРОЈ ОДЕЉЕЊА И ПОЈЕДИНАЦА ЗА КОЈЕ НАСТАВНИЦИ ЛИСТОМ ИМАЈУ САМО РЕЧИ ХВАЛЕ, у смислу одговорног понашања, редовног праћења наставе, али и одговора на захтеве који се пред њих постављају.

Ипак, један део ученика је после првобитног укључења у групе остао пасиван, или је то постао после извесног времена. Чини се да овај период свог школовања доживљавају као ВЕЛИКИ ОДМОР, а већина њих је такав однос према школским обавезама имала и током редовне наставе.

Верујте да овакав однос никако није добар. На овај начин, неодговорним понашањем ће себе довести у веома тешку ситуацију и страшно тешко или свакако на тежи начин привести школску годину крају са позитивним успехом.

Подсећам и ученике и њихове родитеље да ће се по повратку у школу вршити сумирање досадашњих активности, утврђивање, тестирање… На овај начин ће наставници доћи до оцена које можемо свести у закључну оцену. Такође, напомињем да се закључна оцена добија као просечна оцена свих уписаних оцена из предмета током целе школске године. Нема могућности поправљања „просека“ давањем више закључне оцене, јер би то било у супротности са Законом и Правилником о оцењивању.

Апелујем на родитеље да подстичу своју децу да се укључе у рад својих другова и њихових наставника. Имао сам прилике да разговарам са неколицином. Захваљујем се онима који су разумели мој позив као молбу и подстицај да сви заједно из ове недаће изађемо са најбољим могућим резултатом.
Упозоравам оне који неће да се јаве ни на телефонски позив на бројеве које су доставили у Ес-дневник, да на тај начин избегавају део својих обавеза и директно подстичу пасивност своје деце, а наших ученика.

Тешко је у овом злом времену свима, свима на исти или пак свима на сасвим различит начин, али то не сме и не може да буде изговор за нечињење онога што се мора и треба чинити – родитељи да буду родитељи, а ученици да се понашају као ученици.

Наставници су са своје стране одговорили на нове захтеве далеко спремније него што се ико надао. Прилагођавање у ходу, у једној потпуно новој ситуацији и условима какве никада до сада нисмо имали, није био нимало лак задатак ни за оне најспремније. Коришћење алата које већина у ранијем свом раду није имала прилике ни да проба је и за њих велика новост неистражених могућности и странпутица.

Па ипак, ако се потрудимо да једни друге разумемо боље, да једни другима изађемо у сусрет и да се нађемо у оној тачки пресека где се срећу улога, рад и труд наставника и залагање, активност и одговорност ученика, сви заједно ћемо постићи резултат какав ни највећи оптимисти нису очекивали, а свакако ћемо премашити сва песимистичка гледања на ову ситуацију.
Надам се да ћемо се срести у јуну, да заједно приведемо и ову школску годину крају и сви скупа прославимо њен завршетак.

Остајте у здрављу, у здрављу се видимо.

У Смедеревској Паланци
априла 2020. године

директор
Жељко Поштић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *