ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Образовни излет ученика ОШ „Радомир Лазић“

???????????????????????????????У част обележавања великог јубилеја, стогодишњице од почетка Првог светског рата, ОШ „Радомир Лазић“ организовала је други образовни излет за ученике седмог и осмог разреда. Њих четрдесет је, у пратњи наставника, 13. децембра посетило Лазаревац и Београд. Излет је организовао предметни наставник историје Дамир С. Живковић, дипл. историчар.

Ученици ове школе су у септембру посетили Текериш, Мачков камен и Ваљево, а овај излет је био посвећен Колубарској бици и, уопште, учешћу Краљевине Србије у рату током 1914. године. Посетивши Спомен костурницу страдалих у Колубарској бици, која се налази у цркви Светог Великомученика Димитрија, Obrazovni izlet 2 Lazarevac-Beograd (6)ученици су, од стране наставника, били упознати са појединостима у вези са поменутом битком. Поред овога ученици су, захваљујући Туристичкој организацији Лазаревца, обишли и три уметничке изложбе исте тематике у Центру за културу.

У другом делу дана ученици су обишли локалитете у Београду. Том приликом посећене су војничка црква Ружица и Војни музеј на Калемегдану. Тако су ученици упознати са историјатом развоја војне вештине од најранијих времена до данас на нашим просторима. На самом крају излета, као систематизација свега виђеног на оба образовна излета, уследила је посета Историјском музеју Србије и обилазак изложбе „Србија 1914.“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *