Obrazovni izlet učenika OŠ „Radomir Lazić“

???????????????????????????????U čast obeležavanja velikog jubileja, stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, OŠ „Radomir Lazić“ organizovala je drugi obrazovni izlet za učenike sedmog i osmog razreda. Njih četrdeset je, u pratnji nastavnika, 13. decembra posetilo Lazarevac i Beograd. Izlet je organizovao predmetni nastavnik istorije Damir S. Živković, dipl. istoričar.

Učenici ove škole su u septembru posetili Tekeriš, Mačkov kamen i Valjevo, a ovaj izlet je bio posvećen Kolubarskoj bici i, uopšte, učešću Kraljevine Srbije u ratu tokom 1914. godine. Posetivši Spomen kosturnicu stradalih u Kolubarskoj bici, koja se nalazi u crkvi Svetog Velikomučenika Dimitrija, Obrazovni izlet 2 Lazarevac-Beograd (6)učenici su, od strane nastavnika, bili upoznati sa pojedinostima u vezi sa pomenutom bitkom. Pored ovoga učenici su, zahvaljujući Turističkoj organizaciji Lazarevca, obišli i tri umetničke izložbe iste tematike u Centru za kulturu.

U drugom delu dana učenici su obišli lokalitete u Beogradu. Tom prilikom posećene su vojnička crkva Ružica i Vojni muzej na Kalemegdanu. Tako su učenici upoznati sa istorijatom razvoja vojne veštine od najranijih vremena do danas na našim prostorima. Na samom kraju izleta, kao sistematizacija svega viđenog na oba obrazovna izleta, usledila je poseta Istorijskom muzeju Srbije i obilazak izložbe „Srbija 1914.“

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.