OŠ ”Olga Milošević”: BIBERČE

Odeljenje 5/3 je sa nastavnicom srpskog jezika, Marijom Jagličić, pred kraj polugodišta želelo da obraduje drugare i prikaže im jednu interesantnu aktivnost u vezi sa obradom dela Ljubiše Đokića „Biberče“.

Pored druženja i zabave, njihov cilj je bio i da skrenu pažnju na neke važne poruke koje nosi ovo delo – da kroz život treba ići s verom u sebe, da je um važniji od fizičke snage, da čovekova veličina zavisi od njegovih dela i da sreća ne dolazi sama od sebe.

Naime, učenici su prikazali dramski skeč adaptiran na osnovu ovog voljenog dela u kome su učestvovali svi iz odeljenja. Neki su bili upošljeni kao glumci, neki su bili šminkeri i kostimografi, dok su neki pravili lutkice za jedan deo u predstavi. Učenici koji nisu glumili su napravili sa nastavnicom video sa kratkim zapažanjima o Biberčetovoj hrabrosti. Učenik Ognjen, ljubitelj informatike, u programu Skreč uradio je animaciju o Biberčetu. Petar Dimitrijević nacrtao je Biberčeta i takođe dao sve od sebe da bude deo ove aktivnosti.

Učenici 5/3 su inače ljubitelji vannastavnih aktivnosti, tako da je druženje i rad tokom spremanja ovog časa bilo još jedno bogato iskustvo, ali i prilika da pokažu da uz malo truda može da se uživa u časovima književnosti na drugačiji način.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *