ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: БИБЕРЧЕ

Одељење 5/3 је са наставницом српског језика, Маријом Јагличић, пред крај полугодишта желело да обрадује другаре и прикаже им једну интересантну активност у вези са обрадом дела Љубише Ђокића „Биберче“.

Поред дружења и забаве, њихов циљ је био и да скрену пажњу на неке важне поруке које носи ово дело – да кроз живот треба ићи с вером у себе, да је ум важнији од физичке снаге, да човекова величина зависи од његових дела и да срећа не долази сама од себе.

Наиме, ученици су приказали драмски скеч адаптиран на основу овог вољеног дела у коме су учествовали сви из одељења. Неки су били упошљени као глумци, неки су били шминкери и костимографи, док су неки правили луткице за један део у представи. Ученици који нису глумили су направили са наставницом видео са кратким запажањима о Биберчетовој храбрости. Ученик Огњен, љубитељ информатике, у програму Скреч урадио је анимацију о Биберчету. Петар Димитријевић нацртао је Биберчета и такође дао све од себе да буде део ове активности.

Ученици 5/3 су иначе љубитељи ваннаставних активности, тако да је дружење и рад током спремања овог часа било још једно богато искуство, али и прилика да покажу да уз мало труда може да се ужива у часовима књижевности на другачији начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *