ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ДАН ШКОЛЕ

Када смо, пре само неколико година, започели са пројектом „Школе будућности“, нисмо ни сањали да ће наша амбиција, визија и идеја модерне школе превазићи саму себе и постати тема многих образовних кругова у региону и шире. Засукали смо рукаве и вредно радили, решени да, у нашој другој кући, створимо услове који су исти или бољи од оних које имају наше колеге и ученици у најразвијенијим европским земљама и данас са поносом могу да кажем да смо то и постигли.

Данас, Основна школа „Олга Милошевић“ има 200 ученика више него пре осам година, а број запослених је у складу са потребама повећан за 30 нових радних места. Поверење родитеља и локалне заједнице расте из године у годину и најбоље се рефлектује на одличном упису будућих првака.

Дарко Димитријевић

Инфраструктурни радови, улагање у наставна средства, континуирано стручно усавршавање учитеља и наставника, њихово ангажовање и приступ деци пун љубави донели су бројне успехе за нашу школу и наш град.

Нашу, и иницијативу локалне самоуправе, испратио је велики број донатора, друштвено одговорних предузећа и појединаца, као и родитеља наших ученика.

Све наведено, заједно представља скуп елемената који су као резултат креирали позитивну климу у школи, климу која ђацима и колегама омогућава фокус на континуирано напредовање, стицање нових знања и вештина, као и на постигнућа вредна помена.

Промоција образовања, кроз успехе наших ученика и њихових ментора, такође је важна за нас и има за циљ да праве вредности поставимо на место које им по њиховом значају припада. Не сматрамо да напредак може и треба да се заустави и зато настављамо ка унапређењу на многим пољима.

Као директор школе која је трудом свих нас постала видљива у националним и међународним оквирима, искрено се надам и желим да верујем, да ће пројекат „Школа будућности“ наставити да живи, да се надограђује и да ће вратити веру нашој деци у Смедеревску Паланку и њену светлу будућност.

Срећан Дан школе и хвала вам за непрестану и безрезервну подршку!

Дарко Димитријевић, директор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *