OŠ ”Olga Milošević”: DAN ŠKOLE

Kada smo, pre samo nekoliko godina, započeli sa projektom „Škole budućnosti“, nismo ni sanjali da će naša ambicija, vizija i ideja moderne škole prevazići samu sebe i postati tema mnogih obrazovnih krugova u regionu i šire. Zasukali smo rukave i vredno radili, rešeni da, u našoj drugoj kući, stvorimo uslove koji su isti ili bolji od onih koje imaju naše kolege i učenici u najrazvijenijim evropskim zemljama i danas sa ponosom mogu da kažem da smo to i postigli.

Danas, Osnovna škola „Olga Milošević“ ima 200 učenika više nego pre osam godina, a broj zaposlenih je u skladu sa potrebama povećan za 30 novih radnih mesta. Poverenje roditelja i lokalne zajednice raste iz godine u godinu i najbolje se reflektuje na odličnom upisu budućih prvaka.

Darko Dimitrijević

Infrastrukturni radovi, ulaganje u nastavna sredstva, kontinuirano stručno usavršavanje učitelja i nastavnika, njihovo angažovanje i pristup deci pun ljubavi doneli su brojne uspehe za našu školu i naš grad.

Našu, i inicijativu lokalne samouprave, ispratio je veliki broj donatora, društveno odgovornih preduzeća i pojedinaca, kao i roditelja naših učenika.

Sve navedeno, zajedno predstavlja skup elemenata koji su kao rezultat kreirali pozitivnu klimu u školi, klimu koja đacima i kolegama omogućava fokus na kontinuirano napredovanje, sticanje novih znanja i veština, kao i na postignuća vredna pomena.

Promocija obrazovanja, kroz uspehe naših učenika i njihovih mentora, takođe je važna za nas i ima za cilj da prave vrednosti postavimo na mesto koje im po njihovom značaju pripada. Ne smatramo da napredak može i treba da se zaustavi i zato nastavljamo ka unapređenju na mnogim poljima.

Kao direktor škole koja je trudom svih nas postala vidljiva u nacionalnim i međunarodnim okvirima, iskreno se nadam i želim da verujem, da će projekat „Škola budućnosti“ nastaviti da živi, da se nadograđuje i da će vratiti veru našoj deci u Smederevsku Palanku i njenu svetlu budućnost.

Srećan Dan škole i hvala vam za neprestanu i bezrezervnu podršku!

Darko Dimitrijević, direktor

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.