ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ДАРКО ДИМИТРИЈЕВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ „АСОЦИЈАЦИЈЕ НАЈБОЉИХ НАСТАВНИКА EX YU“

Визија школе будућности и квалитет рада препознати су и награђени ван граница наше земље. Директор школе Дарко Димитријевић понео је ласкаву титулу најбољег директора васпитно-образовне установе у оквиру „Асоцијације Најбољих Наставника, ANNEX_YU“ . Награду му је уручила Жељана Радојичић Лукић, идејни творац и оснивач Асоцијације. „ANN EX YU“ је удружење наставника формирано од висококвалитетних лидера из образовања са циљем афирмације наставничке професије.

Шеста регионална конференција наставника “Свет образовања брише границе“ одржана је од 4. до 7. априла у Бањој Луци. Најважнији циљ конференције је подстицање регионалног умрежавања најбољих едукатора, наставника, професора, професионалних сарадника и први пут директора из чак шест земаља у циљу видљивости њиховог рада и креативности. Њихов иновативни рад је неоспорно покретач формалних образовних реформи за којима вапе све земље у региону. На конференцији је било више од 200 наставника из Босне и Херцеговине, Републике Србије, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе и Словеније. Поред директора школе овој конференцији присуствовале су и педагог школе Биљана Живковић и наставница Милица Аврамовић.

У оквиру ове конференције организован је Сајам образовања, секције, обилазак установа образовања и културе, радионице, као и пленарно предавање које је одржао директор наше школа на тему „Како функционише једна српска срећна школа“. Предавање је било веома запажено, испраћено аплаузом, разговорима о сарадњи, размени искустава, идеја и посети школи, уз похвале и велику знатижељу присутних.

Не можете потрошити своју креативност и успехе. Што их више користите и више напредујете, више их и имате. У основи сваког успеха је вредан и марљив рад, посвећеност и љубав а награде су само још једна потврда квалитета нашег рада и подстрек да овде не станемо већ да, раширених руку и засуканих рукава, пригрлимо будућност у нашој школи будућности, са нашим Дарком Димитријевићем за кормилом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *