ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ЂАК РЕПОРТЕР

Пројекат „Ђак репортер“ започео је свој живот пре девет година. Поред часописа „Пламенко“ данас ученици новинарске секције могу бити и део и јутјуб емисије. У нашој школи ове школске године одабир ђака репортера успешно је извршио наставник Милош Димић. Сада наша репортерска породица броји 14 ђака репортера, вредних упорних ђака који су целе школске године уз екипе и спортисте школе пратили сва спортска дешавања. Ђак репортер извештава о школским спортским такмичењима и догађајима, о навијањима, радионицама, спортским занимљивостима у школи, о спортским успесима школе и вршњака… Чланови „Ђака репортера“ упознали су једну од најлепших грана новинарства – спортско новинарство уз несебичну помоћ и подршку наставнице Марије Јагличић.

Уживајте у производима рада наших дивних ђака репортера. У току ове школске године учествовали су у свим спортским дешавањима, али су били посетиоци и Музеја у Смедеревској Паланци у оквиру поставке о Олимпијским играма коју је отворила Милица Мандић, сада Ђуричић. Одличан интервју урађен је и са нашим Паланчанином Лазаром Микићем, учесником Зимских олимпијских игара. Испратили смо и „Пажљивкова правила у саобраћају“ и разговарали са нашим ученицима о представи коју су гледали тог дана.

Наши „Ђаци репортери“ крчкају за вас и промоцију олимпијаца наше „Олге“ који ће се такмичити у Новом Саду на Школским олимпијским играма од 24. до 30. маја.

Један аплауз за Милицу Стевановић и Александру Гајић из 8/3, Инес Угриновић из 7/1, Рељу Радојичића из 6/1, Уну Богдановић из 6/2, Милицу Спасојевић, Нину Ћертић, Лену Поповић и Иву Ћертић из 6/3, као и Андријану Јеремић, Нину Илић из 6/4 и Петру Павковић из 5/1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *