ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ДОБРОДОШЛИЦА ГОСТИМА ИЗ ТУРСКЕ

У понедељак, 07. 11. 2022. године, у Основној школи „Олга Милошевић“, уприличена је свечана добродошлица гостима из Турске.

На самом улазу у школу, наставнике и ученике из Турске чекала је погача и со, баш како стари обичаји налажу. У учионици будућности, професорка српског језика и књижевности, Марија Јагличић, водила је уводну реч говоривши о самом оснивању и историјату школе. Директор школе, Дарко Димитријевић, одржао је говор добродошлице, у коме је нагласио да га посебно радују овакве активности и сарадња са многим иностраним партнерима.

Професор енглеског језика, Казим, такође је представио своју школу и активности које су спровели у оквиру пројекта OUT AND ABOUT.

Професори наше школе, Љиљана Томић и Стефан Антонијевић, представили су активности које су спроведене у оквиру овог пројекта у Природњачком центру у Свилајнцу и Лепенском виру.

Посебно смо поносни на ученике 4/2 одељења који су самостално припремили презентацију о активностима у Добром Долу. У скреч програму на тему „Паркови“ представили су активности које су реализовали у граду.

У холу школе реализована је приредба поводом дочека гостију. Програм приредбе био је у духу Србије: хор ученика првог разреда „Еколошка песма“ под руководством Душана Грашића, плесна тачка на песму „Да, да“ Милане Филимонове, музичка тачка ученика четвртог разреда „Другарство у царству“, драмски скеч „Слатка математика“, плесна тачка „“Под златним сунцем Србије“, фолклор КУД-а „Гоша“ – „Доња Јасеница“.

Програм су припремили учитељи: Душан Грашић, Снежана Николић, Радунка Стојковић, Слађана Целић, Тамара Марковић и Слађана Вукосављевић.

Посебно се захваљујемо КУД-у „Гоша“ и Ивани Миленковић, који су гостима представили народну ношњу и игре из Доње Јасенице.

У поподневним сатима, у фискултурној сали одржане су разноврсне игре за малишане које су им се посебно свиделе, а које су припремили професор физичког васпитања, Милош Димић и професор приправник, Александар Аксић.

Гости су били одушевљени програмом, а деца су у уживала у заједничком дружењу и игри.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *