OŠ ”Olga Milošević”: DOBRODOŠLICA GOSTIMA IZ TURSKE

U ponedeljak, 07. 11. 2022. godine, u Osnovnoj školi „Olga Milošević“, upriličena je svečana dobrodošlica gostima iz Turske.

Na samom ulazu u školu, nastavnike i učenike iz Turske čekala je pogača i so, baš kako stari običaji nalažu. U učionici budućnosti, profesorka srpskog jezika i književnosti, Marija Jagličić, vodila je uvodnu reč govorivši o samom osnivanju i istorijatu škole. Direktor škole, Darko Dimitrijević, održao je govor dobrodošlice, u kome je naglasio da ga posebno raduju ovakve aktivnosti i saradnja sa mnogim inostranim partnerima.

Profesor engleskog jezika, Kazim, takođe je predstavio svoju školu i aktivnosti koje su sproveli u okviru projekta OUT AND ABOUT.

Profesori naše škole, Ljiljana Tomić i Stefan Antonijević, predstavili su aktivnosti koje su sprovedene u okviru ovog projekta u Prirodnjačkom centru u Svilajncu i Lepenskom viru.

Posebno smo ponosni na učenike 4/2 odeljenja koji su samostalno pripremili prezentaciju o aktivnostima u Dobrom Dolu. U skreč programu na temu „Parkovi“ predstavili su aktivnosti koje su realizovali u gradu.

U holu škole realizovana je priredba povodom dočeka gostiju. Program priredbe bio je u duhu Srbije: hor učenika prvog razreda „Ekološka pesma“ pod rukovodstvom Dušana Grašića, plesna tačka na pesmu „Da, da“ Milane Filimonove, muzička tačka učenika četvrtog razreda „Drugarstvo u carstvu“, dramski skeč „Slatka matematika“, plesna tačka „“Pod zlatnim suncem Srbije“, folklor KUD-a „Goša“ – „Donja Jasenica“.

Program su pripremili učitelji: Dušan Grašić, Snežana Nikolić, Radunka Stojković, Slađana Celić, Tamara Marković i Slađana Vukosavljević.

Posebno se zahvaljujemo KUD-u „Goša“ i Ivani Milenković, koji su gostima predstavili narodnu nošnju i igre iz Donje Jasenice.

U popodnevnim satima, u fiskulturnoj sali održane su raznovrsne igre za mališane koje su im se posebno svidele, a koje su pripremili profesor fizičkog vaspitanja, Miloš Dimić i profesor pripravnik, Aleksandar Aksić.

Gosti su bili oduševljeni programom, a deca su u uživala u zajedničkom druženju i igri.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *