OŠ ”Olga Milošević”: DOMAĆINI UČENICIMA I NASTAVNICIMA IZ TURSKE

Osnovna škola „Olga Milošević“ domaćin je učenicima i nastavnicima iz Turske, koji su sa profesorkom engleskog jezika, Jasminom Milićević, obišli najznačajnije znamenitosti u Beogradu: Muzej Nikole Tesle, Hram Svetog Save, Kalemegdan, spomenik Stefana Nemanje, Skupštinu Srbije, Trg Republike, Knez Mihailovu ulicu i dr.

Sutradan, učenici i nastavnici iz Turske, zajedno sa učiteljicom Slađanom Vukosavljević, učenicima 4/2 odeljenja i nastavnikom biologije, Stefanom Antonijevićem, bili su u poseti Prirodnjačkom centru u Svilajncu. U Prirodnjačkom centru održana je prava interaktivna nastava. Na samom početku, učenici su podeljeni u šest grupa, pri čemu je svaku grupu činio jedan učenik iz Turske i jedan učenik iz Srbije. Tako podeljeni, radili su istraživačke zadatke u vezi sa životinjama koje žive u Srbiji i Turskoj i životinjama Afrike, a potom izložili svoje zaključke. Nakon toga, obišli su fosile donosaurusa i tako puni utisaka, izradili svog dinosaurusa od papirnog materijala. Svaka grupa dala je ime svom dinosaurusu. Treća aktivnost bila je posvećena vulkanima i erupciji. Učiteljica Slađana izložila je osnovne činjenice o vulkanima i njihovoj strukturi, lavi i erupciji, a potom je usledio praktičan rad. Učenici, sada podeljeni u tri grupe, izrađivali su vulkane. Prva grupa je izradila presek vulkana od klej mase. Druga grupa izradila je vulkan sa erupcijom u vidu prelivanja. Zadatak treće grupe bio je da izrade vulkan sa eksplozivnom erupcijom.

Svi zadaci uspešno su realizovani, a učenici su bili presrećni jer su upoznali nove drugare i prepuni utisaka jer su mnogo toga praktično naučili što će primeniti u svakodnevnom životu. Poželeli su da se nastava više odvija na ovakav način.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.