ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ДОМАЋИНИ УЧЕНИЦИМА И НАСТАВНИЦИМА ИЗ ТУРСКЕ

Основна школа „Олга Милошевић“ домаћин је ученицима и наставницима из Турске, који су са професорком енглеског језика, Јасмином Милићевић, обишли најзначајније знаменитости у Београду: Музеј Николе Тесле, Храм Светог Саве, Калемегдан, споменик Стефана Немање, Скупштину Србије, Трг Републике, Кнез Михаилову улицу и др.

Сутрадан, ученици и наставници из Турске, заједно са учитељицом Слађаном Вукосављевић, ученицима 4/2 одељења и наставником биологије, Стефаном Антонијевићем, били су у посети Природњачком центру у Свилајнцу. У Природњачком центру одржана је права интерактивна настава. На самом почетку, ученици су подељени у шест група, при чему је сваку групу чинио један ученик из Турске и један ученик из Србије. Тако подељени, радили су истраживачке задатке у вези са животињама које живе у Србији и Турској и животињама Африке, а потом изложили своје закључке. Након тога, обишли су фосиле доносауруса и тако пуни утисака, израдили свог диносауруса од папирног материјала. Свака група дала је име свом диносаурусу. Трећа активност била је посвећена вулканима и ерупцији. Учитељица Слађана изложила је основне чињенице о вулканима и њиховој структури, лави и ерупцији, а потом је уследио практичан рад. Ученици, сада подељени у три групе, израђивали су вулкане. Прва група је израдила пресек вулкана од клеј масе. Друга група израдила је вулкан са ерупцијом у виду преливања. Задатак треће групе био је да израде вулкан са експлозивном ерупцијом.

Сви задаци успешно су реализовани, а ученици су били пресрећни јер су упознали нове другаре и препуни утисака јер су много тога практично научили што ће применити у свакодневном животу. Пожелели су да се настава више одвија на овакав начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *