OŠ ”Olga Milošević”: LETNjA ŠKOLA

U okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza za najugroženije učenike“ i ove školske godine naša škola „Olga Milošević“ organizovala je aktivnosti u sklopu Letnje škole.

Tri godine za redom traje Letnja škola u kojoj se učenici druže, razmenjuju iskustva i znanja, pevaju i igraju koristeći sredstva iz projekta: tablete, računare i školsku opremu. Prvog dana obišli smo važne institucije u gradu gde su učenici od predsednika opštine Nikole Vučena, upravnika pošte, direktorke biblioteke Irene i gradskog policajca čuli važne informacije o tome kako funkcioniše grad i šta je sve potrebno da dan prođe bez problema. Učenici su sa nastavnicom Marijom Jagličić poslali pismo direktoru, razgledali i čitali knjige. Najinteresantnije im je bilo u zgradi policije gde se dežurni policajac veoma potrudio da im sve pokaže. U svim aktivnostima učestvovala je Biljana Živković, pedagog škole, kao i Zdravka Simić, školski asistent.

Drugog dana vreme smo proveli u školi koristeći resurse Digitalne biblioteke u našoj Učionicu budućnosti. Učenici su radili određene kvizove vezane za gradivo pređeno u Klubu za učenje, a na kraju su sa učiteljem Dušanom Grašićem osmislili himnu Letnje škole, i uz svojevrstan orkestar napravili koncert za pamćenje.
Trećeg dana, tradicionalno, učenici su se opustili uz sportske aktivnosti sa nastavnikom Milošem Dimićem i učiteljem Dušanom Grašićem. Na kraju svakog dana u Učionici na otvorenom učenici su mogli da se osveže i posluže.
Aktivnosti u Letnjoj školi su kod dece povećale motivaciju za sticanje novih znanja, jer su učili kroz igru, koristeći sve resurse biblioteke digitalnih tehnologija. Nastavnici su organizovali, usmeravali i podsticali učenike na aktivnost i osnažili ih u samostalnom korišćenju digitalnih izvora znanja. Sve aktivnosti su zahtevale određeni stepen socijalne interakcije, pored osećaja sigurnosti imale su pozitivan uticaj na razvoj empatije, saradnje i komunikacije kod dece.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *