ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: ЛЕТЊА ШКОЛА

У оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза за најугроженије ученике“ и ове школске године наша школа „Олга Милошевић“ организовала је активности у склопу Летње школе.

Три године за редом траје Летња школа у којој се ученици друже, размењују искуства и знања, певају и играју користећи средства из пројекта: таблете, рачунаре и школску опрему. Првог дана обишли смо важне институције у граду где су ученици од председника општине Николе Вучена, управника поште, директорке библиотеке Ирене и градског полицајца чули важне информације о томе како функционише град и шта је све потребно да дан прође без проблема. Ученици су са наставницом Маријом Јагличић послали писмо директору, разгледали и читали књиге. Најинтересантније им је било у згради полиције где се дежурни полицајац веома потрудио да им све покаже. У свим активностима учествовала је Биљана Живковић, педагог школе, као и Здравка Симић, школски асистент.

Другог дана време смо провели у школи користећи ресурсе Дигиталне библиотеке у нашој Учионицу будућности. Ученици су радили одређене квизове везане за градиво пређено у Клубу за учење, а на крају су са учитељем Душаном Грашићем осмислили химну Летње школе, и уз својеврстан оркестар направили концерт за памћење.
Трећег дана, традиционално, ученици су се опустили уз спортске активности са наставником Милошем Димићем и учитељем Душаном Грашићем. На крају сваког дана у Учионици на отвореном ученици су могли да се освеже и послуже.
Активности у Летњој школи су код деце повећале мотивацију за стицање нових знања, јер су учили кроз игру, користећи све ресурсе библиотеке дигиталних технологија. Наставници су организовали, усмеравали и подстицали ученике на активност и оснажили их у самосталном коришћењу дигиталних извора знања. Све активности су захтевале одређени степен социјалне интеракције, поред осећаја сигурности имале су позитиван утицај на развој емпатије, сарадње и комуникације код деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *