ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: МЕЂУНАРОДНА МРЕЖА ПРИЈАТЕЉСТВА

Ученици издвојеног одељења Водице кроз међународни пројекат стекли су нове другаре из основне школе „Октоих“ из Подгорице. Спојио их је пројекат „Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства“ који је покренула Жељана Радојичић Лукић, учитељица и аутор концепта срећног учења Чаробно село, једна од најбољих наставника света, лидер образовања Западног Балкана и српски писац за децу.

У току је Модул 5 овог пројекта који носи назив „Калеидоскоп врлина“. Усмерен је на људске врлине а циљ је да помогнемо деци да их препознају, надограђују, негују и на прави начин вреднују. У овом пројекту учествују учитељи и ученици из многих земаља а саме активности подстичу упознавање и међународну сарадњу. Задатак 4, под називом ОРИГИНАЛНОСТ, захтевао је да се успостави сарадња са групом ученика из једне од школа учесница, да се направе а затим и размене оригинални поклони.

Током децембра упознали смо вршњаке из Црне Горе, одељење 2/3 основне школе „Октоих“ из Подгорице. Наши ученици били су фасцинирани чињеницом да ова школа има око 1800 ученика и наставу похађа у три смене. Само одељење броји 28 ученика који су са својом учитељицом Јасном Радовић припремили предивне и креативне поклоне за наше ученике. Наше учитељице Марија Урошевић и Данијела Васић, заједно са наставницом енглеског језика Драганом Андрић, помогле су својим ученицима да направе поклоне за своје нове другаре које су током децембра имали прилику да упознају кроз размену видео материјала и слање онлајн порука.

За обе групе ученика ово дружење било је једно прелепо, несвакидашње искуство. Посебно смо захвални другарици Петри Палибрк која нам је послала три примерка књиге „Ђурђа те упознаје са змијама Црне Горе“ које су сада на располагању ученицима матичне школе и издвојених одељења у селима Водице и Придворице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *