ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: НАГРАДА У ИЗАЗОВУ „ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ“ 

Гимназија у Смедереву била је домаћин доделе награда најуспешнијим школама које су учествовале у TreninGO изазову „Трчим за школу“. Извршни директор Олимпијског комитета Србије, Дамир Штајнер, доделио је награду (200 000 РСД) Основној школи “Олга Милошевић” са претрчаних 22.374 km и том приликом честитао победницима, али и свим осталим школама на ангажовању и труду током трајања изазова и истакао: 

“Већ пет година уназад кроз Европску недељу спорта промовишемо физичку активност и здрав начин живота, а TreninGO изазов “Трчим за школу” је само једна у низу таквих активности. Драго ми је да су наставници заједно са ученицима узели учешће у овогодишњем TreninGO изазову и претрчали више од 100.000 km. С обзиром да је број километара у односу на прошлу годину увећан 10 пута, нема сумње да је циљ у потпуности остварен. Поред тога што сте били физички активни и самим тим урадили нешто корисно за своје здравље, својим ангажовањем сте промовисали и олимпијске вредности, пре свега, поштовање, изузетност и пријатељство и показали прави тимски дух. Надам се да ћемо и наредних година наставити да успешно спроводимо ову акцију и да укључимо још више школа широм земље. Захваљујем се и нашим партнерима који су препознали значај ове акције, а посебно ЕУ Делегацији у Србији и Савезу за школски спорт Србије.”

Традиционални изазов „Трчим за школу“ и ове године привукао је велику пажњу – скоро 5.000 учесника претрчало је више од 100.000 километара, што је више од укупног броја претрчаних километара у претходна три изазова. Награде у виду спортске опреме и реквизита за прве три школе је обезбедила Делегација Европске уније у Србији.

Хвала свима који су показали солидарност у овој акцији и омогућили нам да сабирањем свих наших пређених километара освојимо вредну награду. Ваша добра воља и спортско срце су нам помогли да остваримо свој циљ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *