OŠ ”Olga Milošević”: NAGRADA U IZAZOVU „TRČIM ZA ŠKOLU“ 

Gimnazija u Smederevu bila je domaćin dodele nagrada najuspešnijim školama koje su učestvovale u TreninGO izazovu „Trčim za školu“. Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije, Damir Štajner, dodelio je nagradu (200 000 RSD) Osnovnoj školi “Olga Milošević” sa pretrčanih 22.374 km i tom prilikom čestitao pobednicima, ali i svim ostalim školama na angažovanju i trudu tokom trajanja izazova i istakao: 

“Već pet godina unazad kroz Evropsku nedelju sporta promovišemo fizičku aktivnost i zdrav način života, a TreninGO izazov “Trčim za školu” je samo jedna u nizu takvih aktivnosti. Drago mi je da su nastavnici zajedno sa učenicima uzeli učešće u ovogodišnjem TreninGO izazovu i pretrčali više od 100.000 km. S obzirom da je broj kilometara u odnosu na prošlu godinu uvećan 10 puta, nema sumnje da je cilj u potpunosti ostvaren. Pored toga što ste bili fizički aktivni i samim tim uradili nešto korisno za svoje zdravlje, svojim angažovanjem ste promovisali i olimpijske vrednosti, pre svega, poštovanje, izuzetnost i prijateljstvo i pokazali pravi timski duh. Nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti da uspešno sprovodimo ovu akciju i da uključimo još više škola širom zemlje. Zahvaljujem se i našim partnerima koji su prepoznali značaj ove akcije, a posebno EU Delegaciji u Srbiji i Savezu za školski sport Srbije.”

Tradicionalni izazov „Trčim za školu“ i ove godine privukao je veliku pažnju – skoro 5.000 učesnika pretrčalo je više od 100.000 kilometara, što je više od ukupnog broja pretrčanih kilometara u prethodna tri izazova. Nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za prve tri škole je obezbedila Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Hvala svima koji su pokazali solidarnost u ovoj akciji i omogućili nam da sabiranjem svih naših pređenih kilometara osvojimo vrednu nagradu. Vaša dobra volja i sportsko srce su nam pomogli da ostvarimo svoj cilj!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.